Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

24-10-2014

Valsts svētku priekšvakarā pilsētniekus gaidīs interesanti notikumi (VIDEO)


 Novembrī Latvijas iedzīvotāji atzīmēs Lāčplēša dienu un Latvijas Neatkarības proklamēšanas dienu. Sagatavošanās svētkiem jau uzsākta. Apspriedēs Daugavpils Domē, Kultūras pārvaldes speciālisti kopā ar militāro  struktūru pārstāvjiem runāja par pasākumu detaļām, kuru uzdevums  patriotisma audzināšana.
Viens no pasākumiem  -  lāpu gājiens, kas notiks 11. novembrī. Dalībnieku pulcēšanas – plkst. 16.30 pie Daugavpils Universitātes, Parādes ielā 1. Pasākums noslēgsies Vienības laukumā, kur visiem tiks piedāvāts veidot Latvijas kontūru no svecēm. Katrs var paņemt līdzi mazu svecīti un atstāt to valsts kontūrā. 7. novembrī Vienības laukumā notiks arī militārā parāde, kas veltīta Latvijas robežsardzes jubilejai. 
Daži interesanti notikumi, kuri saistīti  ar Latvijas valsts vēsturi, sāksies jau oktobra beigās. Piemēram, 31. oktobrī cietoksnī notiks militārā spēle – rekonstrukcija „Rīgas sargi”, kurā piedalīsies jauniešu organizācijas. Lai atgādinātu par Valsts svētkiem, Daugavpils novadpētniecības un mākslas muzejs, Ģimenes dienas ietvaros, piedāvā iepazīties ar Latvijas krūšu zīmju un medaļu izstādi. Leonarda Donika privātajā kolekcijā ar nosaukumu „Gods kalpot Latvijai” ir ap 400 krūšu zīmes. Ģimenes diena muzejā notiks 26. oktobrī, plkst 13.00
Tātad, jau svētdien ir iespēja doties uz muzeju, kur notiks vēstures stunda.

 

 

 




Atpakaļ