Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

23-10-2014

Papildus ceļu būvdarbi tiks veikti par ietaupīto naudu (VIDEO)


2014. gadā Daugavpils teritorijā tika izremontēti 45 tūkst. kvadrātmetri ceļu seguma. Tas ir neskaitot  desmit tūkstošus kvadrātmetrus pagalmu un ietvju. Būvdarbu ātrums tagad ir diezgan liels un liekas, ka būvnieki paspēs  iekļauties Eiropas un pašvaldības projektu termiņos. 
Liepājas ielas posms no 18.novembra ielas līdz  Avotu ielai arī noslēguma stadijā. Darbi tiek veikti Eiropas projekta ietvaros.
Esošos normatīvos aktus Komunālās saimniecības pārvaldes speciālisti vērtē kā diezgan elastīgus. Atkarībā no materiālu kārtu biezuma un no asfalta piedevu īpašībām, ir atļauts darbs plašā gaisa temperatūras diapazonā.
Tādejādi, laika apstākļi ļauj turpināt izpildīt pašvaldības pasūtījumus. Pēc iepirkumu procedūru rezultātiem tika ietaupīti 700 tūkst. eiro. 350 tūkst. eiro no Ceļu fonda  tika virzīti papildus darbiem jau šogad.
Tagad pie bērnudārza Križos notiek sagatavošanas darbi. Vasaras laikā Viršu ielā tika mainīts braucamās daļas un ietvju segums. Līdz gada beigām plāno asfaltēt Liepziedu ielas posmu no Ventas ielas līdz pilsētas robežai. Tas ir apmēram 200 -250 m.
Īstenojot transporta mezgla projektu, izdevās ietaupīt  vēl 350 tūkst. eiro. Par šo naudu arī Cēsu un Odu ielās būvē ceļu.
Transporta kustība pa tiltu pār Šūņupi tiks slēgta. Tas būs paredzēts gājējiem un riteņbraucējiem. Šogad beigsies darbi otrajā transporta riņķī Cietokšņa un Daugavas ielās, bet nākamgad remontēs Daugavas ielas augšējo posmu. Autovadītājiem būs iespēja nebraukt pa riņķi. Arī nākamgad rekonstruēs 18. novembra ielas posmu no Mēness ielas līdz pilsētas robežai Vecstropos, bet pamatdarbi tranzītielā A-13 praktiski pabeigti. Līdz gada beigām šeit iekārtos trotuārus un tramvaju pieturas. Kā apgalvo Komunālās saimniecības pārvaldes speciālisti, tā saucamais „luksoforu zaļais vilnis” galvenajā pilsētas ielā tiks organizēts tikai nākamgad, bet kreiso pagriezienu tādā gadījumā vajadzēs slēgt, izņemot krustojumos ar Valkas un Varšavas ielām.

 

 

 




Atpakaļ