Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

22-10-2014

Autobusu kustības shēma mainīta pēc Mežciema iedzīvotāju lūguma (VIDEO)


 Mežciema iedzīvotāji ir neapmierināti ar esošo situāciju mikrorajonā. Uzņēmēji negrib strādāt attālajos  pilsētas mikrorajonos un tāpēc šeit nav ne veikala, ne aptiekas.  Bērniem ir jābrauc uz tuvāko 16. vidusskolu,  kura atrodas Jaunajā Foršatē, bet sabiedriskais transports kursē diezgan reti. Lai nodrošinātu Mežciema iedzīvotājiem ērtu autobusu kustību, Daugavpils domes transporta komisija deva uzdevumu uzņēmumam „Daugavpils satiksme” veikt iedzīvotāju anketēšanu. 75% Mežciema iedzīvotāju atbalstīja autobusu kustības shēmas pilnveidošanu. Eksperimenta kārtībā no 1. oktobra autobusi  Nr. 4, 5 un 18 kursē, iebraucot  Jaunajā  Forštatē.
Ikdienas monitorings rāda, ka pieprasīti ir autobusi Nr. 4 un 18 no rīta  un Nr. 5 vakarā. Jaunajā  Forštatē ir gan veikali, gan aptiekas, bez tam daudzi Mežciema iedzīvotāji šeit strādā. Visas izmaiņas autobusu kustībā ir apskatāmas interneta vietnē  buspark.lv., kā arī var zvanīt pa tālruni 654 25270.
Pašvaldība, savukārt, plāno iekļaut Mežciemu pilsētas kultūras pasākumu programmā un turpināt strādāt, lai attīstītu mikrorajonu kā kūrorta zonu. Perspektīvā tas ļaus piesaistīt ne tikai tūristus, bet arī   uzņēmējus.

 

 

 




Atpakaļ