Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

21-10-2014

Latgales Centrālās bibliotēkas lasītāju vaļasprieki (VIDEO)


Atklāt lasītāju radošo potenciālu, kā arī sagādāt estētisku baudījumu un prieku visiem bibliotēkas apmeklētājiem – tas ir izstādes „Lasītāju vaļasprieki” mērķis.  Šogad izstāde tiek rīkota piekto reizi.  Gadu no gada tajā piedalās aizvien vairāk lasītāju.
Paplašinājies izmantoto tehniku klāsts un parādās jaunas tendences: adījumi un rotaļlietas, krustdūrienā izšūtas glezniņas, pērlīšu rotas, floristikas darbi un citi darinājumi. Izstādi papildinās grāmatu izlase par dažādām rokdarbu tehnikām.
Dažādu vecumu un  profesiju cilvēkus apvienoja jaunrade, vēlme iepriecināt draugus un radus. Parastus materiālus viņi pārvērš mākslas darbos. Skolotāja Ludmila Čirkste prezentēja adīšanas un tamborēšanas darbus, kaut gan daudziem viņa pazīstama  kā rotājumu autore. Tā jau ne pirmā Ludmilas izstāde, darbu ir daudz, kuros viņa atstāj savas dvēseles daļiņu.
Dažāda veida ziedi, pērļošana, izšūšanas, dekora priekšmeti- katrs darbs ir savdabīgs un ir pelnījis apmeklētāju uzmanību. Izstāde „Lasītāju vaļasprieki” ir apskatāma Daugavpils centrālajā bibliotēkā līdz 25. oktobrim.

 

 

 




Atpakaļ