Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

09-08-2011

Līdz piektdienai gaida darbus fotokonkursam „Smokošie bērni”


Šobrīd jaunieši, topošie un esošie vecāki, kā arī citi interesenti iesūta savus fotogrāfijas, kas vēsta par bērnu tiesībām elpot tīru gaisu. Organizatori atgādina ‒ lai paspētu piedalīties fotokonkursā „Smokošie bērni”, darbus konkursam jāiesniedz līdz 12.augustam.

 

Konkursu organizē biedrība Papardes zieds, jauniešu iniciatīvas grupa Pirmā reize un Latvijas Universitātes Atturības un veselības izglītības veicināšanas biedrība, lai raisītu sabiedrībā pārdomas par to, vai ikviena cilvēka tiesības elpot tīru gaisu ir ikdienas realitāte katram no mums, īpaši vēršot uzmanību uz pasīvās smēķēšanas un smēķēšanas grūtniecības laikā riskam pakļauto bērnu veselību.

 

Konkursa dalībnieki ar saviem darbiem atgādina, ka „nav vajadzības nosmacēt vēl nedzimušu bērniņu..” un aicina iejusties pasīvo smēķētāju ‒ bērnu lomā: „Tavas rokas spēj pasargāt mani, bet tās spēj arī pazudināt...IZMET CIGARETI!!” Viņi atgādina, ka bērni labprātāk izvēlētos „smaržot ziedus, nevis cigarešu dūmus!”.

 

Konkursa žūrija, kuras sastāvā ir pazīstamais fotogrāfs Valts Kleins, TV un radio raidījumu vadītāja Baiba Sipeniece-Gavare, TV dīva Anna Rozīte, Latvijas Ārstu biedrības prezidents Pēteris Apinis, ginekoloģe Ilona Auziņa, izvērtēs iesūtītās fotogrāfijas, ņemot vērā to māksliniecisko kvalitāti, tehnisko kvalitāti un atbilstību konkursa mērķim un tematam.

Konkursa uzvarētājs saņems Kodak dāvāto digitālo fotoaparātu, otrās vietas ieguvējs – Aerodium dāvanu karti Ls 20 vērtībā, bet trešās un ceturtās vietas ieguvēji katrs saņems divas biļetes braucienam ar kuģīti pa Rīgas kanālu. Konkursa rezultātu paziņošana un uzvarētāju apbalvošana notiks 23.augustā. Konkursā iesūtītie darbi, balstoties uz žūrijas vērtējumu, iegūst tiesības piedalīties ceļojošajā izstādē, kuru plānots atklāt Latvijas Universitātē.

 

Fotogrāfijas konkursam ir iesniedzamas elektroniskā formātā „Papardes zieda” mājas lapā www.papardeszieds.lv vai sūtot tās uz e-pasta adresi smokosie.berni@gmail.com, ar norādi „KONKURSAM”.

 

Ar konkursa nolikumu un papildu informāciju var iepazīties mājas lapā www.papardeszieds.lv vai rakstot uz e-pastu smokosie.berni@gmail.com.

 

Konkursam balvas sarūpēja Kodak pārstāvniecība Latvijā SIA Poligrāfijas Apgāds (POLAP), jauniešu iniciatīvas grupa Pirmā reize un Latvijas Universitātes Atturības un veselības izglītības veicināšanas biedrība.

 

Papildu informācija:

Madara Aldiņa

biedrības „Papardes zieds” sabiedrisko attiecību speciāliste

Tālrunis: 67212700

E-pasts: madara@papardeszieds.lv

www.papardeszieds.lv




Atpakaļ