Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

17-10-2014

VID ģenerāldirektore Ināra Pētersone apmeklēja Daugavpils pilsētu (VIDEO)


 VID ģenerāldirektore Ināra Pētersone un amatpersonas bija divu dienu darba vizītē  Daugavpilī. 15.oktobrī Valsts ieņēmuma dienesta pārstāvji apmeklēja muitas punktu „Silene”, Daugavpils Klientu apkalpošanas centru, tikās ar pilsētas uzņēmējiem. Bet 16. oktobrī Pētersones kundze  tikās ar Daugavpils pilsētas domes vadību, kapitālsabiedrību vadītājiem, galvenajiem grāmatvežiem un finansistiem. Kā pasvītroja VID ģenerāldirektore, mērķis visiem ir kopīgs – veicināt godīgas konkurences apstākļus un  mazināt ēnu ekonomiku. VID , no savas puses, cenšas nodrošināt informācijas pieejamību, orientējoties  uz darbu ar klientiem. Piemēram, lai paātrinātu lietvedības procesu, atbildes uz uzņēmēju jautājumiem tiek sniegtas elektroniskā veidā. Datu bāzes izveidošana un publicēšana nodrošinās sabiedrības informēšanu par nodokļu apmaksu. Vizīte beidzās ar Daugavpils Lokomotīvju remonta rūpnīcas apmeklēšanu. Uzņēmuma vadītāji pozitīvi novērtēja izmaiņas VID darba organizēšanā. .
Lokomotīvju remonta rūpnīca  ir daudznozaru holdings, kurā ietilpst 10 ražotnes. Tas strādā trijos virzienos: ritošā sastāva remonts, mašīnbūve un pašu ražošanas apkalpošana. Šogad uzņēmums atzīmēja savu 148. dzimšanas dienu.  Neskatoties uz daudziem ekonomiskiem satricinājumiem, rūpnīca attīstās un  modernizē aprīkojumu.
Bija ņemta vērā arī uzņēmuma vadības neapmierinātība ar jauninājumiem muitas likumdošanā.  Natālija Petrova uzskata, ka tos pat teorētiski nevar izpildīt. Novērtējot situāciju kopumā, Ināra Pētersone uzsvēra, ka ienākumu ziņā Daugavpils varētu izskatīties labāk, bet lieta ir tāda, ka blakus ir robeža ar Baltkrieviju un Krieviju un daudzi nodarbojas ar nelegālo tirdzniecību . Bet ir vēl viena problēma: ir uzņēmēji, kuri nereģistrē savu darbību un nemaksā nodokļus. 
Runājot par vizītes rezultātiem, VID ģenerāldirektore apgalvoja, ka tā bija lietderīga, pilna ar kontaktiem un iespaidiem un izteica pateicību Daugavpils Domei par vizītes organizēšanu.

 

 

 




Atpakaļ