Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

14-10-2014

Domes speciālisti novērtēja Porohovkas ezera labiekārtošanas darbu kvalitāti (VIDEO)


Daugavpils teritorijā atrodas 12 ūdenstilpnes un Daugavas upes 19 km posms. Tas ir neskaitot mazās upes: Laucese, Šuņupe, Melnā un Meļnička. Šogad Daugavpils pašvaldība uzsāka upju un ezeru attīrīšanu. Tas ir vērienīgs projekts, jo tikai šajā gadā  3 ūdenstilpņu labiekārtošanai tika ieplānoti 210 tūkst. eiro.   Šuņupes krasti jau ir labiekārtoti. Līdz gada beigām tiks sakārtota teritorija apkārt Meļničkas upei. Sarežģītāk bija ar Porohovku, Ķīmiķu mikrorajonā, jo darbi šeit prasīja īpašas tehnoloģijas pielietošanu.  Konkursa rezultātā pašvaldības pasūtījumu saņēma būvfirma no Madonas. Darbi tika uzsākti pavasarī.  Ezers bija bēdīgā stāvoklī.   Bet kādreiz šeit bija Ķīmiķu ciemata  iedzīvotāju mīļākā atpūtas vieta.
14. oktobrī Komunālās saimniecības pārvaldes komisija novērtēja Porohovkas ezera labiekārtošanas darbu  kvalitāti un izteica prieku par paveikto.
Nākamgad šeit ieplānots izvedot skvēru ar soliņiem un bērnu rotaļu laukumu. Ūdenstilpņu labiekārtošana pilsētas teritorijā  turpināsies. Kur un kādā apjomā ir atkarīgs no 2015. gada pilsētas budžeta.

 

 

 




Atpakaļ