Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

13-10-2014

Daugavpils kultūras pilī notika baltkrievu kāzu tradīciju vakars (VIDEO)


10. oktobrī Daugavpils kultūras pils bija pārpildīta. Šeit notika Starptautiskais kultūras festivāls „Baltkrievu gadatirgus Daugavpilī”. Festivālā piedalījās folkloras grupas no  Preiļiem, Līvāniem, Jēkabpils, Krāslavas, kā arī no Baltkrievijas Braslavas un Lietuvas Visaginas, viesi no Minskas un Vitebskas, Rīgas un citām Latvijas pilētām.
Katru gadu svētku tēma mainās.  Ja pērn tā bija precināšana, tad šogad – kāzas. Papildus koncertprogrammai Kultūras pils foajē darbojās amatnieku izstāde, kurā piedāvāti  izstrādājumi, ko tradicionāli dāvināja kāzās. Savukārt Kultūras pils kafejnīcā šajā dienā bija sarūpēta īpaša ēdienkarte – ar baltkrievu kartupeļu pankūkām.
Pušķi un kāzu vainagi – arī bez tiem šajos svētkos neiztikt.
Tajā pat laikā, tika rīkota labdarības akcija: ikviens varēja  atnest baltkrievu grāmatu  tautas bibliotēkai un iemainīt to pret „Baltkrievu kirmaša” suvenīru. Visi suvenīru magnēti ir unikāli, tos veidoja biedrības „Uzdim” jauniešu komanda. Marina un Aigars – galvenie pasākuma varoņi -  jaunais pāris. Aicinājumu piedalīties kāzu ceremonijā latvietis un krieviete pieņēma ar prieku.
Kolektīvu uzstāšanās mudināja atcerēties  kāzu tradīcijas.
Baltkrievu kāzu dalībnieki parādīja daudz savas tautas tradīcijas, bet galvenais stipras ģimenes nosacījums ir mīlestība.  Starptautisko tautas kultūras festivālu „Baltkrievu gadatirgus Daugavpilī” organizēja Daugavpils baltkrievu biedrība „Uzdim” ar Daugavpils pilsētas domes atbalstu.

 

 

 




Atpakaļ