Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

10-10-2014

Raidījums „Dienas kārtībā” par dzīvokļu pabalstiem


 

1.oktobrī Daugavpils domes Sociālo lietu pārvaldes darbiniekiem sācies karstākais darba laiks. Šajā dienā uzsākta daudzu pašvaldības pabalstu noformēšana, kuru mērķis ir palīdzēt pilsētniekiem ar komunālo pakalpojumu apmaksu. Tiem visiem ir vienots nosaukums – dzīvokļa pabalsts.

Pensiju un citu ienākumu tā saucamie „griesti”, kas nosaka, vai cilvēkam pienākas tas vai cits pabalsts, ar laiku mainās. Tā no 2014.gada 1.oktobra tika veikta vecuma pensiju indeksācija, kuras rezultātā pensijas vidēji pieauga par 10 eiro. Diemžēl šī nav tā summa, ka ļauj bez problēmām apmaksāt komunālos un citus izdevumus, bet var ietekmēt tiesības pretendēt uz pabalsta saņemšanu. Bet Daugavpils pašvaldība vienmēr ir palīdzējusi maznodrošinātiem sabiedrības slāņiem ar siltuma rēķinu apmaksu. Par to – mūsu raidījumā.

Visu informāciju par to, kādi pabalstu veidi ir paredzēti noteiktām sabiedrības grupām, kādi ir to apmēri, kādi ir kritēriji tā vai cita veida pabalsta piešķiršanai, kādi dokumenti nepieciešami saņemšanai, jūs varat saņemt Daugavpils pilsētas domes Sociālo lietu pārvaldes mājas lapā www.soclp.lv, kā arī visās Pārvaldes speciālistu iedzīvotāju pieņemšanas vietās pilsētas mikrorajonos.

 

 




Atpakaļ