Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

10-10-2014

Kāda būs promenāde pie Daugavas? (VIDEO)


Tuvojas beigām Daugavas krasta promenādes skiču projektu sabiedriskā apspriešana. Ar konkursam iesniegtajām skicēm var iepazīties Domes foajē līdz 20. oktobrim. Atklātais skiču konkurss “Daugavas labā krasta piekrastes teritoriju attīstības koncepcija Daugavpils pilsētas teritorijā” nebija vienkāršs. Pirmkārt, tāpēc, ka jāņem vērā upes viltīgo raksturu, it īpaši pavasarī. Otrkārt, promenāde sastāvēs no divām daļām. Pirmā būs pie TEC 1, otrā ir plānota iepretim cietoksnim. Abas daļas savienos celiņš, kas izbūvēts Daugavpils Universitātes jaunā korpusa rajonā.
Protams, skiču projekti ne vienmēr ir saprotami pilsētniekiem, bet pamēģināsim iedziļināties šajos projektos. Vienā no tiem, autori piedāvā izveidot dabas taku. Koka celiņš iet gar krastu, kas labi iekļautos vidē. Citā skicē redzam bērnu laukumus, sabiedrisko centru un vasaras estrādi. Vēl vienas skices autori plāno rotāt promenādi ar skulptūrām, kā arī ierīkot skatu laukumus. Ceturtajā projektā piedāvāts izveidot  pastaigas zonu virs upes. Bet visi arhitekti rekomendē cietokšņa rajonā ieplānot atpūtas laukumu ar vietu piknikam un vasaras kafejnīcu.
Pilsētnieki interesējas par promenādes projektiem un aizpilda aptaujas anketas. Piemēram, uzņēmēji piedāvā uzstādīt krastmalā pieminekli … barankai, lai godinātu mūsu novadnieka Mitrofanova barankas fabriku. Ir arī citas idejas.
Pēc tam, kad komisija izvēlēsies labāko projektu, sāksies arhitektu un Domes speciālistu kopīgs darbs. Tā rezultātu redzēsim jau pēc gada.

 

 

 




Atpakaļ