Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

06-10-2014

Daugavpils atbalstu grantu programmā „Impulss” saņem septiņas biznesa idejas


Šodien paziņoti Daugavpils pilsētas domes un Swedbank grantu programmas "Impulss” pirmā konkursa laureāti, kuriem piešķirts finansējums biznesa ideju īstenošanai un attīstībai. Kopumā konkursā tika saņemti 20 pieteikumi biznesa ideju realizācijai Daugavpilī, no kurām atbalstītas septiņas, piešķirot kopējo finansējumu 36826 eiro apmērā. 

„Jauno uzņēmēju atbalstīšana- viena no galvenajām prioritātēm Daugavpils pašvaldības darbā. Kad mēs runājam par investoriem- cilvēkiem, kuri iegulda naudu jaunās darbavietās, ražošanā, tad runa ir ne tikai par uzņēmējiem, kuri gatavi atbraukt uz Daugavpili, Latgali. Skaidrs, ka visvairāk pilsētas attīstībā ieinteresēti tie cilvēki, kuri dzīvo šeit un rūpējas par savas ģimenes labklājību. Ja uzņēmējam ir ideja attīstīt savu firmu vai ideja par jauna produkta ražošanu, tad pašvaldība jau palīdz un arī turpmāk palīdzēs šīs ideja īstenot,” saka Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis.

Esam gandarīti, ka Swedbank var palīdzēt jaunajiem un topošajiem uzņēmējiem biznesa ideju realizēšanā. Grantu programma “Impulss” ir iespēja atbalstīt idejas to pirmajos soļos uz panākumiem. Galvenais ir uzdrošināties – pārvērst ideju projektā, lai to varētu izvērtēt, attīstīt un potenciāli arī sekmīgi īstenot. Aicinu visus dalībniekus turpināt strādāt, lai uzņēmējdarbības vide Daugavpilī kļūtu arvien daudzveidīgāka un spēcīgāka,” Reinis Rubenis, Swedbank valdes loceklis, Uzņēmumu apkalpošanas pārvaldes vadītājs.

Grantu programmas „Impulss” atbalstītās uzņēmēju idejas ir sekojošas:

  • “MultiEncoder “ augstas veiktspējas AV – signālu kodēšanas serveris tiešsaistes režīmā (SIA „Stream labs”)
  • Video novērošanas sistēmu ražošana (SIA „VLS video”) – projekts tiek finansēts daļēji (pamatlīdzekļu iegāde)
  • Izklaidējošu zinātnisko šovu un meistarklašu bērniem izstrāde (IK „Zinātne ir jautra”)
  • Īpašu pasažieru mikroautobusa noma, kas ļauj pārvadāt pasažierus ratiņkrēslos (SIA „DArent”)
  • Mājas tekstila izšūšana (SIA „Elitera”)
  • Restaurēto krāsu lāzerkartridžu ražošana pēc “Color Control” tehnoloģijas (SIA „Lavart”)
  • Alternatīvā radioraidīšana (Jurijs Vasiļjevs)

Svinīga uzvarētāju apbalvošana plānota š.g. oktobrī, par norises laiku tiks sniegta papildus informācija.

Par grantu programmu “Impulss”

Konkursam, atbilstoši nolikumam, varēja pieteikties privātpersonas, kas reģistrējušās dzīves vietu Daugavpilī   vai komersanti, kas reģistrēti Daugavpilī ne ilgāk kā divus pilnus gadus. Konkursa pieteikumi tiks vērtēti atbilstoši iepriekš izstrādātiem vērtēšanas kritērijiem – galvenokārt pēc biznesa idejas ilgtermiņa dzīvotspējas un oriģinalitātes. Kā prioritārie virzieni noteikti transports, tūrisms, ražošana, informācijas un komunikāciju tehnoloģijas, profesionālie un zinātniski tehniskie pakalpojumi, izglītība.

Programmas ietvaros tiek daļēji (līdz 75%) atbalstīti tādi jauno komersantu izdevumi, kas saistīti ar specifiskas tehnikas un licenču iegādi, grāmatvedības vai juridisko pakalpojumu apmaksu, interneta mājas lapas izstrādi, darbinieku apmācību u.tml. Vienam uzņēmumam pieejamā granta maksimālais apjoms noteikts 7 000 eiro apmērā. Kopējais grantu programmas apjoms mazo un vidējo uzņēmumu atbalstam Daugavpilī 2014. gadam bija paredzēts 50 000 eiro; šajā konkursā neizlietotais finansējuma apmērs tiks pārcelts uz nākamo konkursa kārtu.

Plašāka informācija par grantu programmu pieejama: www.daugavpils.lv.




Atpakaļ