Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

06-10-2014

No 2014.g 1.novembra tiks paplašināts Daugavpils pilsētas domes pabalstu saņēmēju loks


2014.gada 7.oktobrī “Latvijas Vēstnesī ” tika nopublicēti un 2014.gada 1 novembrī stāsies spēkā 25.septembrī pieņemtie Daugavpils pilsētas domes Saistošo noteikumu Nr.3 "Daugavpils pilsētas pašvaldības sociālie pabalsti" un Nr.4 "Atbalsts mazaizsargātajām personām" grozījumi.
Labklājības ministrija, veicot pensijas indeksāciju, palielina ienākumus gan pensijas vecuma personām, gan personām ar invaliditāti, tas savukārt varētu liegt viņiem tiesības turpmāk saņemt Daugavpils pilsētas domes saistošajos noteikumos Nr.3 "Daugavpils pilsētas pašvaldības sociālie pabalsti" un Nr.4 "Atbalsts mazaizsargātajām personām" noteiktos sociālos pabalstus, jo viņu ienākumi pēc nodokļu nomaksas pārsniegtu noteikumos noteiktus apmērus. Grozījumi paredz pensijas vecuma personām un personām ar invaliditāti tiesības arī turpmāk saņemt Daugavpils pilsētas domes saistošajos noteikumos noteiktos sociālos pabalstus un atbalsta veidus neatkarīgi no Labklājības ministrijas veiktajām pensiju indeksācijām un noteic labvēlīgākus nosacījumus pensijas vecuma personām un personām ar invaliditāti sociālo pabalstu saņemšanai.


Pabalstu apkures un karstā ūdens sagatavošanai var saņemt:

- vientuļie pensionāri un invalīdi, kuru pensijas pēc nodokļu nomaksas nepārsniedz EUR 290 mēnesī;

- atsevišķi no bērniem dzīvojošie invalīdi un pensionāri, kuru pensijas pēc nodokļu nomaksas nepārsniedz EUR 275 mēnesī;

- dzīvojošie kopā invalīdi vai pensionāri, kuriem nav likumīgo aizbildņu, kā arī citu ienākumu avotu izņemot pensijas, ja pensiju kopējais apmērs pēc nodokļu nomaksas nepārsniedz EUR 445 mēnesī;

- dzīvojošie kopā invalīdi vai pensionāri, kuru kopējie ienākumi nepārsniedz EUR 415 mēnesī.(pabalsta apmērs iepriekš minētājim trim personu kategorijām ir atkarīgs no konkrēta ienākumu līmeņa);

- darbspējīgās personas pirmspensijas vecumā, kas dzīvo atsevišķi, nav precējušās un kuru vidējie ienākumi pēdējo trīs mēnešu laikā nepārsniedz EUR 210 .

Citu pabalstu apkures apmaksai saņēmēju loks un to ienākumu "griesti" paliek nemainīgi. Tas attiecas galvenokārt uz trūcīgām ģimenēm un personām , kā arī ģimenēm ar bērniem.

Attiecīgi palielināti arī ienākumi un "griesti" pabalsta cieta kurināmā (kokogļu vai malkas) iegādei saņemšanai .

To var saņemt :

- vientuļie pensionāri un invalīdi, kuru pensijas pēc nodokļu nomaksas nepārsniedz EUR 275 mēnesī,

- atsevišķi no bērniem dzīvojošie invalīdi un pensionāri, kuru pensijas pēc nodokļu nomaksas nepārsniedz EUR 260 mēnesī,

- dzīvojošie kopā invalīdi vai pensionāri, kuriem nav likumīgo aizbildņu ka arī citu ienākumu avotu izņemot pensijas, ja pensiju kopējais apmērs pēc nodokļu nomaksas nepārsniedz EUR 445 mēnesī,

- dzīvojošie kopā invalīdi vai pensionāri, kuru kopējie ienākumi nepārsniedz EUR 415 mēnesī

No EUR 142,29 līdz EUR 155 mēnesī palelinā ieņēmumu "griesti" vientuļajiem invalīdiem un pensionāriem, kuriem pienākas siltumenerģijas piegādes pabalsts un pabalsts karstā ūdens piegādes apmaksai , kā arī pabalsts ēdināšanai.

Palielinās arī pabalstu saņēmēju ienākumu līmenis veselības aprūpes pabalsta saņemšanai. Vientuļiem vai atsevišķi no bērniem dzīvojošiem pensionāriem un invalīdiem tagad tas būs EUR 260 mēnesī. Dzīvojošiem kopā pensionāriem, invalīdiem un politiski represētām personām bez likumīgiem aizbildņien kopējie ienākumi veselības aprūpes pabalsta saņemšanai noteikti līdz EUR 260 eiro (vienai personai).

Kopā dzīvojošiem pensionāriem un invalīdiem, kuriem ir likumīgs aizbildnis - līdz EUR 215 mēnesī (vienam cilvēkam). Vientuļiām politiski represētām personām, kā arī komunistiskā vai nacistiskā režīma upuriem (nepieciešami attiecīgie dokumenti) - līdz EUR 260 mēnesī.

No  1. novembra stāsies spēkā arī grozījumi saistošajos noteikumos Nr.4 "Atbalsts mazaizsargātajām personām" . Vecāki, kuru bērni slimo ar celiakiju , varēs saņemt no pašvaldības ne tikai palīdzību medikamentu apmaksai, bet arī pabalstu speciālās pārtikas iegādei.

Konsultācijas var saņemt pa tālruni: 654 40926    

Lūdzam griezties Sociālo lietu pārvaldē, Vienības ielā 8

Pieņemšanas laiks:      

Pirmdiena    8.00 - 12.00, 13.00 - 17.45;

Otrdiena      8.00 - 12.00, 13.00 - 16.45

Trešdiena    8.00 – 12.00, 13.00 – 17.45;

Ceturtdiena 8.00 – 12.00, 13.00 – 16.45.

 Informāciju sagatavoja Daugavpils pilsētas domes Sociālo lietu pārvaldes galv. speciālists starptautiskās sadarbības un sabiedrisko attiecību jautājumos Marina Gorkina.




Atpakaļ