Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

06-10-2014

Daugavpilī vēlēšanas notikušas bez būtiskiem pārkāpumiem un sūdzībām


4. oktobrī Latvija vēlēja 12. Saeimu. Šoreiz vēlētāju aktivitāte bija augstāka nekā Eiropas parlamenta vēlēšanās (23%). Daugavpilī uz Saeimas vēlēšanām ieradās divreiz vairāk vēlētāju nekā uz EP velēšanām. 23% bija sasniegti jau uz plkst. 12.00. Kopumā Daugavpilī Saeimu vēlēja vairāk kā 45% vēlētāju.

Pirmo reizi varēja nodot balsi glabāšanā. Šo iespēju izmantoja 1072 pilsētnieki. Neviens no viņiem nepārdomāja savu izvēli. 820 vēlētāji balsoja mājās.

59 aploksnes bija tukšas, 27 bojātas, 2 saplēstas vēlēšanu zīmes un 171 aploksne bija, kurās bija vairākas vēlēšanu zīmes.

Daugavpilī 1. vietā ir „Saskaņa”, 2. vietā ZZS, 3. vietā „Latvijas krievu savienība”, 4. vietā „Vienotība”, 5. vietā „No sirds Latvijai”.

Daugavpils Domes priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis pateicas visiem Daugavpils vēlētajiem, kuri bija atnākuši uz vēlēšanu iecirkņiem un balsoja  par jauno Saeimu. Jānis Lāčplēsis izteicis pateicību arī Daugavpils vēlēšanu komisijai par izturību un profesionālo darbu. Lāčplēša kungs cer, ka uz ievēlētajiem deputātiem daugavpiliešu liktās cerības attaisnosies. Savukārt, pašvaldība ir gatava konstruktīvi strādāt ar jaunievēlētās Saeimas deputātiem, jo Daugavpils Domes prioritāte ir tālāka pilsētas attīstība un ekonomiskā izaugsme.

Sabiedrisko attiecību nodaļa.




Atpakaļ