Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

01-10-2014

Valsts policijas Latgales reģiona pārvalde informē


Ceļu satiksmes negadījumi Daugavpilī

Vakar ap 10:00 Viestura-Imantas ielu krustojumā 1992.gadā dzimis vīrietis, braucot ar automašīnu Audi, iebrauca priekšā stāvošajā Peugeot. Trieciena rezultātā 1986.gadā dzimusī Peugeot vadītāja un viņas 1966.gadā dzimusī pasažiere guva sasitumus.

          Ap pulksten 11:35 Daugavpilī reģistrēts vēl viens negadījums, kas notika Cietokšņa-Imantas ielu krustojumā, kur 1939.gadā dzimis Audi vadītājs nepalaida pa galveno ceļu braucošo autobusu Volvo. Negadījumā cieta Audi pasažieris, 1961.gadā dzimis vīrietis, kurš guva dažādus sasitumus.

Valsts policija aicina jauniešus radoši izpausties konkursā “Cits eksperiments” 

Lai veicinātu skolēnu iespēju darboties pozitīvā veidā bez apreibinošu, atkarību izraisošu vielu lietošanas, kā arī sekmētu radošās domāšanas attīstību, Valsts policijas Galvenās kārtības policijas pārvaldes Prevencijas vadības nodaļa visā Latvijā izsludina vizuālās mākslas konkursu “Cits eksperiments”. Konkursā aicināti piedalīties skolēni no 5. līdz 12. klasei.

Konkursa darbā skolēniem individuāli vai pa pāriem divās vecuma grupās (5. -8. klase un 9. - 12. klase) jāizstrādā plakāts, kurā radoši jāataino iespējas gūt pozitīvas emocijas un pozitīvu pieredzi, neizmantojot apreibinošas, atkarību izraisošas vielas. Plakātu var izstrādāt dažādās tehnikās – zīmējums, kolāža vai datorgrafika. Plakāts kopā ar darba aprakstu un pieteikuma anketu jāiesniedz līdz 2014. gada 20. novembrim pa pastu vai tuvākajā policijas iecirknī Ja darbs ir datorgrafikā, to var sūtīt uz e-pastu pvn@vp.gov.lv. Plašāka informācija par konkursa nolikumu, kā arī pieteikuma anketa pieejama Valsts policijas mājas lapā – www.vp.gov.lv.

Uzvarētājus sagaida dāvanu kartes aktīvai atpūtai un sporta inventārs, galvenā balva - iPod Nano mūzikas atskaņotāji.

Paralēli konkursam norisināsies arī izglītojošas lekcijas skolās, kas veicinās diskusiju un mudinās jauniešus aizdomāties par dažādiem veidiem kā gūt pozitīvas emocijas. Galvenais akcents tiks likts uz dažādiem eksperimentiem un uz to iespējamām sekām. Jauniešiem tiks atgādināts, ka eksperimentējot, jābūt tālredzīgiem un jāspēj paredzēt turpmāko situācijas attīstību.

Šobrīd pret aizturētajiem ir uzsākts kriminālprocess par narkotisko vielu neatļautu iegādāšanos, glabāšanu un tirdzniecību. Par šādu noziegumu var piespriest brīvības atņemšanu uz laiku līdz astoņiem gadiem.

Atsavināto narkotiku kopējā vērtība melnajā tirgū sasniedz aptuveni 10 000 eiro.pārbaudes laikā policijas darbinieki pārmeklēja 1979. gadā dzimuša vīrieša dzīvokli, un tajā atrada aptuveni 20 gramus heroīna un aptuveni 0.5 kg amfetamīna. Vīrietis ir aizturēts par narkotiku glabāšanu un tirdzniecību lielos apmēros.pārbaudes laikā policijas darbinieki pārmeklēja 1979. gadā dzimuša vīrieša dzīvokli, un tajā atrada aptuveni 20 gramus heroīna un aptuveni 0.5 kg amfetamīna. Vīrietis ir aizturēts par narkotiku glabāšanu un tirdzniecību lielos apmēros.ormācijas pārbaudes laikā policijas darbinieki pārmeklēja 1979. gadā dzimuša vīrieša dzīvokli, un tajā atrada aptuveni 20 gramus heroīna un aptuveni 0.5 kg amfetamīna. Vīrietis ir aizturēts par narkotiku glabāšanu un tirdzniecību lielos apmēros.

 

Informāciju sagatavoja:

Anastasija Laizāne

VP Latgales reģiona pārvaldes

Kārtības policijas biroja

Prevencijas nodaļas inspektore

t.65403261




Atpakaļ