Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

01-09-2014

Daugavpils skolās notika Zinību diena (VIDEO)


 1.septembrī skolās atzīmēja Zinību dienu. Daugavpils skolās mācīsies 8 846 skolēni un tas ir par 90 vairāk nekā pagājušajā gadā. Pirmklasnieku skits arī palielinājies par 37 skolēniem. Šogad būs arī jauninājumi. Piemēram, svešvalodas stundas  notiks jau 1. klasē. Cik veiksmīgs būs  svešvalodas apgūšanas process, pateikt pagaidām grūti, bet absolventi un vecāki atbalsta jauninājumu.
Īpašu uzmanību prasa bērni, kuriem vecāki atrodas ārzemēs. Uz doto brīdi tādu ir 438. Grūtības prognozē arī ar reemigrantiem: vairāk nekā 40 bērnu atgriezās uz Latviju  kopā ar vecākiem. Pedagogiem šķiet, ka kopīgiem spēkiem problēmu var atrisināt. Pilsētas mērs Jānis Lāčplēsis šo tendenci nosauca par daugavpiliešu atgriešanās sākumu.  Pašvaldība, savukārt, dara visu,  lai atbalstītu ģimenes ar bērniem. No šī mācību gada bez maksas ēdināšana tiks piešķirta 1.-8. klašu audzēkņiem. Tuvākajā nākotnē visi skolēni bez ierobežojumiem varēs par brīvu  izmantot pilsētas sabiedrisko transportu. Izglītības pārvalde turpinās programmu „Skolas piens” un „Skolas auglis”   īstenošanu. Otro klašu skolēniem tiks piedāvāta peldēšanas apmācības programma.  Arī jaunais Daugavpils universitātes laboratoriju korpuss dos papildiespējas skolēnu mācību  aktivitātēm.
Pilsētai ir labi sasniegumi arī valsts līmenī. Labāko skolu reitingā ir Daugavpils valsts ģimnāzija un 13. vidusskola. Lielo skolu reitingā Krievu licejam ir otrā vieta, Saskaņas pamatskolai arī otrā, tikai Mazo skolu reitingā.  Apbalvošanas ceremonija notiks jau 2. septembrī, galvaspilsētā. Skolotāju dienai ir veltīts vēl viens apbalvojums  - „Par pedagoģisko meistarību” 
Izvirzīt pretendentus var jau tagad. Pieteikumus pieņem Daugavpils pilsētas izglītības pārvalde.

 

 

 




Atpakaļ