Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

01-09-2014

Latgales plānošanas reģiona pārstāvji dodas uz Ekonomikas forumu Polijā


Šī gada 2.- 4. septembrī Kriņicā ( Polija) notiks XXIV Ekonomikas forums, kurš ir vērsts uz ekonomiskās sadarbības, inovāciju veicināšanu un reģiona ekonomiskā potenciāla popularizēšanu.  Forums tradicionāli pulcē augstākā līmeņa politiķus, biznesmeņus, zinātniekus un citu jomu pārstāvjus no Eiropas, Centrālāzijas un ASV.

Latgali gan kā reģionu, gan kā  pašvaldības kopumā Ekonomikas forumā Kriņicā šogad pārstāvēs Latgales plānošanas reģiona pārstāvji, kuri tajā piedalīsies Norvēģijas finanšu instrumenta līdzfinansētās programmas „Kapacitātes stiprināšana un institucionālā sadarbība starp Latvijas un Norvēģijas valsts institūcijām, vietējām un reģionālām iestādēm” projekta „Reģionālās politikas aktivitāšu īstenošana Latvijā un reģionālās attīstības pasākumu izstrāde” ietvaros.

Programmā paredzēti vairāk nekā 50 dažādu pasākumu: plenārās sesijas, debates, tematiskās paneļdiskusijas, darba grupas, lekcijas, prezentācijas u.c. Latgales plānošanas reģiona pārstāvju dalība foruma pasākumos sekmēs ārvalstu zināšanu un labās prakses pārņemšanu reģionālās politikas īstenošanā, sekmējot augsta līmeņa starptautisko sakaru nodibināšanu, starptautiskās pieredzes pielietošanu Latvijā, veicinot Latgales  reģiona ekonomisko attīstību un izaugsmi.

 

Projekta mērķis ir stiprināt Latvijas pašvaldību un reģionu kapacitāti un sniegt atbalstu uzņēmējdarbības veicināšanas jautājumos.

Latgales galvenās aktivitātes tiks vērstas uz to, lai  reģionā  aktivizētu vietējos resursus un vietējās partnerības starp uzņēmējiem, vietējām publiskajām iestādēm, kultūras un izglītības iestādēm, finanšu sektoru un nevalstisko sektoru un paaugstinātu reģiona attīstības līmeni.

Projekta īstenotājs: Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija.

Projekta partneri Latvijā: Latgales, Vidzemes, Rīgas, Zemgales un Kurzemes plānošanas reģioni.

Projekta partneri Norvēģijā: Norvēģijas Pašvaldību un reģionālās attīstības ministrija, Oppland reģionālā līmeņa pašvaldība un Aust-Agder reģionālā līmeņa pašvaldība.

Visu partneru kopējās projekta izmaksas: EUR 1 172 029.00 EUR

Papildus informācija par projektu pieejama http://latgale.lv/lv/luc/projekti/nfi_proj_reg_pol_akt_ist  un http://www.varam.gov.lv/lat/fondi/grants/EEZ_2009_2014/nfi_programma/?doc=14951




Atpakaļ