Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

07-08-2014

SIA „RBSSKALS Būvvadība” uzsāka būvdarbus Alejas ielā (pilsētas parkā)


SIA „RBSSKALS Būvvadība” (atbildīgais būvdarbu  vadītājs – Ūģis Vecvagars, tālr.29446373) veic darbus būvlīguma „Maģistrālo kanalizācijas sistēmas kolektoru rekonstrukcija” ES Kohēzijas fonda līdzfinansētā projekta „Ūdenssaimniecības attīstība Daugavpilī,IIIkārta” ietvaros.

 

     Līdz 28.05.2015. šī līguma ietvaros ir paredzēts daļēji  rekonstruēt 4 galvenos kanalizācijas kolektorus  pilsētas centrā ap 2 km kopgarumā (Balvu, Kandavas, Rīgas un Alejas ielās)

 

     Darbi ir sadalīti posmos un pašlaik SIA „RBSSKALS Būvvadība” speciālisti, pabeidzot tehniskā projekta izstrādi, uzsāka būvdarbus Alejas ielā (pilsētas parkā). Alejas ielas kolektors tiks rekonstruēts visā garumā (no 18.Novembra ielas līdz Kandavas ielai), šeit arī paredzēta notekūdeņu uzkrāšanas rezervuāra V = 900 m3  ierīkošana.  Sakarā ar to, ka darbi notiek vietā, kur ir daudz cilvēku, SIA „RBSSKALS Būvvadība” speciālisti pievērš īpašu uzmanību drošībai (būvlaukums ir apžogots, īpaši drošības pasākumi paredzēti arī darbu veikšanas laikā blakus 3.un 9.vidusskolām).

 

 Būvuzraudzību veic SIA „Lakalme” (Edgars Benga , tālr.26520765)

   

     Daugavpils pilsētas kanalizācijas sistēmas kolektoru rekonstrukcija tiks veikta ar mērķi samazināt infiltrāciju kanalizācijas sistēmā, nodrošināt cauruļvadu nomaiņu un palielināt tās caurlaides spēju, kā arī izveidojot kolektorus ar uzkrājējtilpumu, kas būtu pietiekams, lai atrisinātu ielu applūšanas problēmu spēcīgu lietusgāžu laikā.

 

     Iedzīvotāju ievērībai līguma izpildes laikā SIA „Daugavpils ūdens” mājas lapā ( www.daugavpils.udens.lv ) tiks izvietota detalizēta informācija  par darbu gaitu un kustības shēmas autovadītājiem un gājējiem.

 

 

     Projekts „Ūdenssaimniecības attīstība Daugavpilī,IIIkārta” ar kopējo vērtību ap 25 milj. EUR (no kuriem 14,7 milj. EUR ir Kohēzijas fonda līdzekļi) tiek realizēts Daugavpilī no 2011.gada ar mērķi nodrošināt centralizēto ūdensapgādes un kanalizācijas pakalpojumu kvalitāti un pieejamību lielākam pilsētnieku skaitam, galvenokārt, privātā sektora iedzīvotājiem.  Šim mērķim Daugavpils 7 mikrorajonos  tiks paplašināti ap 90 km ūdensapgādes un kanalizācijas tīklu, rekonstruēti maģistrālo kanalizācijas kolektori un izbūvētas jaunas sūkņu stacijas. Visu paredzēto būvdarbu apjomu paredzēts izpildīt līdz 2015.gada 1.jūnijam 9 būvlīgumu ietvaros. Uz doto brīdi 8 būvlīgumi jau ir noslēgti un tiek īstenoti (no tiem 5 atrodas būvniecības stadijā un tiks pabeigti jau šogad).

_________________________________________________________________________________

 

 

projektu „Ūdenssaimniecības attīstība Daugavpilī,IIIkārta” līdzfinansē Eiropas  Savienība.

 

FInansējuma saņēmējs šī projekta ietvaros ir SIA „DAUGAVPILS ŪDENS”.

 

PROJEKTA ADMINISTRATĪVās, FINANŠU UN TEHNISKās VADĪBas uzraudzību NODROŠINA lr viDES AIZSARDZĪBAS UN REĢIONĀLĀS ATTĪSTĪBAS MINISTRIJA.

 

Ieguldījums Tavā nākotnē!




Atpakaļ