Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

04-08-2014

Darbu uzsācis jaunais atkritumu apsaimniekošanas uzņēmums


Ar 2014. gada 1. augustu sadzīves atkritumu  apsaimniekošanu Daugavpils pilsētā uzsāka SIA “Clean R”. SIA “Clean R” tika izvēlēta par sadzīves atkritumu  apsaimniekošanas pakalpojuma sniedzēju, atbilstoši atkritumu apsaimniekošanas likuma 18. panta prasībām Daugavpils pilsētas domes rīkotajā iepirkumā.  Atbilstoši Atkritumu apsaimniekošanas likumam SIA “Clean R” ir vienīgais  atkritumu  apsaimniekotājs Daugavpilī, kuram ir tiesības sniegt sadzīves atkritumu apsaimniekošanas pakalpojumus gan fiziskām, gan juridiskām personām.

4.augustā Domes vadības preses konferencē SIA “Clean R” informēja, ka līdz 1.augustam visām juridiskajām personām, kas ir noslēgušas līgumu par atkritumu apsaimniekošanu, ir piegādāts pieprasītais skaits konteineru. Līgumi noslēgti ar visiem daudzdzīvokļu māju apsaimniekotajiem, izņemot kooperatīvu „Jaunā Forštadte”. Privātajā sektorā līgumi noslēgti ar nedaudz vairāk kā 50% klientiem. Pašlaik rit aktīvs darbs, lai mēneša laikā būtu aptverti visi šī sektora iedzīvotāji. Pirmajās savas darbības dienās uzņēmums no pilsētas ir izvedis 80 tonnas atkritumu.

Domes priekšsēdētāja vietnieks Pēteris Dzalbe informēja, ka ir apzinātas vairākas vietas, kur konteineri nav novietoti, bet iedzīvotāji turpina izmest atkritumus,  jo iepriekšējā atkritumu apsaimniekošanas uzņēmuma darbības laikā tur tika novietoti konteineri, kaut gan šīs vietas nebija uzskaitītas. Pašvaldības vadība šādos gadījumos  aicina iedzīvotājus ziņot pa tālruņiem: 65476322 (privātais sektors) 65476100, 65407260 (DzKSU apsaimniekošanā esošas mājas) vai 67111001 SIA “Clean R”.

 

Saskaņā ar Daugavpils pilsētas domes 2014.gada 24.jūlija lēmumu maksa par viena kubikmetra (m3) sadzīves atkritumu apsaimniekošanu Daugavpils pilsētas pašvaldībā ir noteikta 7,31 euro apmērā bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN) un maksa par vienas atkritumu tonnas (t) apsaimniekošanu Daugavpils pilsētas pašvaldībā 45,69 euro apmērā bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN). Jaunā sadzīves atkritumu apsaimniekošanas maksa ir par 43% mazāka kā iepriekš.

 

Sabiedrisko attiecību nodaļa  




Atpakaļ