Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

01-08-2014

Kāda būs Daugavas krasta promenāde? (VIDEO)


Vārdam ”promenāde” ir divas nozīmes – nesteidzīga pastaiga un skaista vieta šādām pastaigām.  Daugavpilī ir iecerēts  ierīkot promenādi gar Daugavas krastu. Bet kāda tā būs, to jau drīz uzzināsim.
Daugavpils pilsētas dome jau ir jau saņēmusi 16 iesniegumus no arhitektiem un projektētāju organizācijām, kuras vēlas piedalīties Daugavas promenādes projektu konkursā.  Tikšanās laikā Domes konferenču zālē pašvaldības pārstāvji iepazīstināja speciālistus, ar to, kādu vēlētos redzēt upes krastu nākotnē.  Tas nebūs tikai labiekārtots ceļš. Svarīgi ir izveidot pievilcīgu atpūtas zonu, kura kļūs par pilsētas lepnumu. Promenāde  sāksies uzreiz pie cietokšņa.
Ne mazāk skaisti skati ir redzami no krasta siltumstacijas rajonā. Pašlaik par tiem  priecājas tikai  suņu saimnieki, kas šeit pastaigās ved savus mīluļus. Drīzā nākotnē šī vieta izskatīsies pavisam savādāk.
Jau tagad tiek saņemtas konkrētas idejas par to, kā jāizskatās promenādei. Tiek piedāvāts šeit izvietot neparastas skulptūras. Piemēram, barankas – kā piemiņu tirgoņa Mitrofanova slavenajai fabrikai, soliņu ar štāba kapteiņa Meļņikova bronzas figūru, kurš pusotru gadsimtu atpakaļ izplānoja aizsargdambi.
Vēl viens svarīgs uzdevums ir izveidot pludmali, ideja ir izmantot peldošas platformas, kuras palu laikā varētu pārvietot. Domē līdz 18.septembrim tiek gaidīti promenādes skiču projektu piedāvājumi, kas tiks izvērtēti un noteikts  uzvarētājs .
Rodas vēl viens jautājums, vai mūsu piekraste tiks sadalīta divās daļās? Jau pašlaik tiek būvēts veloceliņš un gājēju ietve gar dambi pie universitātes jaunā korpusa . Tā arī savienos divas promenādes daļas savā starpā.

 

 

 




Atpakaļ