Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

21-07-2014

Bīskaps Jānis Bulis vadīja Svēto misi Daugavpils Sv.Pētera baznīcā (VIDEO)


Svētā Mise, kuru vada bīskaps, ir lieli svētki katoļu draudzei. Arī Daugavpils Sv.Pētera baznīca bija pilna ar ticīgajiem sakarā ar Rēzeknes – Aglonas diecēzes bīskapa Jāņa Buļa vizīti.  Sīkākā informācija – sabiedrisko attiecību nodaļas sižetā.
Rēzeknes un Aglonas bīskaps Jānis Bulis pastāvīgi apmeklē Latgales baznīcas. Katru reizi, lai noklausītos viņa sprediķi, pulcējas daudzi ticīgie.
Pilsētnieku vārdā augsto viesi sveica Daugavpils pilsētas Domes priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis. Viņš atgādināja, ka Svētā Pētera baznīca, kura eksistē jau pusotru gadsimtu, ir pārdzīvojusi tās pašas nelaimes kā Daugavpils, Latgale un visa Latvija. Pēdējā kara laikā bumba uzsprāga tieši baznīcas pagalmā. Ticīgie saviem spēkiem novērsa sprādziena radītā sekas, atjaunoja baznīcu. 1960.gados baznīcu gribēja slēgt, taču ticīgie to nosargāja, vēršoties pēc palīdzības uz Vatikānu. Garīgi stipra tauta spēj pārvarēt visu arī mūsdienu problēmas.
Jānis Bulis ir dzimis 1950.gadā Latgalē. Pabeidza Rīgas semināriju, bija vikārs Daugavpilī, kā arī kalpoja Rēzeknē, Rīgā un Ludzā. Kopš 1996.gada Buls ir Rēzeknes-Aglonas diecēzes bīskaps.
Mises laikā bīskaps teica sprediķi trīs valodās – latviešu, poļu un krievu. Viņš savā runā uzsvēra to, ka cilvēki mūsdienās pārāk daudz rūpējas par materiālo pusi un pārāk maz domā par dvēseli. Bīskaps teica, ka dzīves ceļš katram cilvēkam ir jāizvēlas pašam.
Mises laikā bīskaps veica konfirmāciju (bērnu pirmo svaidīšanu). Bērni un vecāki ilgi gatavojās šai mistērijai, un mirkļa svinīgumu sajuta visi klātesošie.
 Beidzot dievkalpojumu, bīskaps atgādināja par to, ka tuvojas Svētās Jaunavas Marijas augšāmcelšanās svētki, kuri notiks Aglonā 15.augustā.

 

 

 


 




Atpakaļ