Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

16-07-2014

Marka Rotko mākslas centrs atklāja jaunu izstāžu sezonu (VIDEO)


Muzejos un gleznu galerijās vasaras brīvdienu nav. Tas ir laiks, kad īpaša uzmanība tiek veltīta apmeklētāju piesaistīšanai.  15. Jūlijā Daugavpils Marka Rotko mākslas centrs atklāja jaunu izstāžu sezonu.
Kā tradīcija ir kļuvis tas, ka mākslas centrā vienlaikus tiek organizētas vairākas ekspozīcijas. Šoreiz tika izvēlēti mākslinieki, kas ļoti atšķiras viens no otra gan pēc temperamenta, gan pēc stila. Atklāšanas runā tika izteikts salīdzinājums, ka šīs vasaras karstumu nomaina lietus gāzes, tāpat kā mākslas centrā norvēģu mākslinieka Larsa Stranda mākslas darbos ļoti ieturētās un skopās krāsas nomaina rīdzinieka Dmitrija Rodionova gleznas ar krāsu un līniju jucekli. Larsa Stranda darbi ir mēģinājums izveidot sarežģītu vienkāršību, tādu kāda ir sastopama dabā. Kādā krāsā ir ūdens? Zils? Vai arī krāsu toņu pāreja? Tā arī šīs gleznas, vairāku metru attālumā izskatās, ka sastāv no vienas krāsas ģeometriskām figūrām, bet tuvumā tās kļūst daudzkrāsainas.
Dmitrija Lavrentjeva izstādes nosaukums ir „ Uzlecošā Venēra”. Šī izstāde var šokēt daudzus tās apmeklētājus.  Tā ir Venēra – mīlestības dieviete?
Jāatzīstas, ka tiešām šī mākslinieka darbos ir jūtama neticama enerģētika, krāsu un līniju juceklim ir spēja  ietekmēt zemapziņu. Viņš ar to vēlas panākt tādu maģiju, kas piemita seno tautu maskām, lai apbrīna vai arī riebums būtu jūtams fiziski.

 

 




Atpakaļ