Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

11-07-2014

AS "Sadales tīkls" pārrunā sadarbības iespējas ar Daugavpils pašvaldības vadību


Jūnija beigās norisinājās AS "Sadales tīkls" un Daugavpils pašvaldības vadības tikšanās, kurā tika pārrunāti līdzšinējie un plānotie darbi Austrumu reģionā.


Lai veicinātu turpmāko sadarbību, no Daugavpils pašvaldības sanāksmē piedalījās: Daugavpils domes priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis, domes priekšsēdētāja padomniece pilsētas attīstības un ekonomikas jautājumos Ingrīda Gradkovska un Komunālās saimniecības pārvaldes vadītājs Aivars Pudāns. Uzņēmumu pārstāvēja AS "Sadales tīkls" valdes loceklis, klientu direktors Ilvars Pētersons un korporatīvo klientu apkalpošanas vadītājs Aivars Slišāns.
Tikšanās laikā klientu direktors I. Pētersons ar Daugavpils domes priekšsēdētāju apsprieda piegādātās elektroenerģijas kvalitātes paaugstināšanu valsts Austrumu reģionā un plānotos investīciju projektus. Viens no nozīmīgākajiem AS "Sadales tīkls"  projektiem Daugavpilī ir 110/10 kV apakšstacijas „Grīva” 10 kV sadales ietaises rekonstrukcija.

AS „Sadales tīkls” pārstāvji apstiprināja, ka 2015. gadā  ir paredzēta 10 kV gaisvadu līnijas LN-13-365 no b.nr.1 līdz A-365-1 rekonstrukcija Stropu mikrorajonā, Daugavpilī. Tas nepieciešams, jo 10 kV GVL pārbūves posms atrodas mežainā apvidū ar apgrūtinātu piekļūšanu remontdarbu veikšanai. Pēc rekonstrukcijas darbu veikšanas, visi lietotāji tiks pārslēgti uz AS „Sadales tīkls” ST TP (transformatoru), bet 0.4kV tīkli vai zemsprieguma tīkls paliks dārzkopības kooperatīvu  īpašumā.

Sarunas gaitā tika uzsvērta nepieciešamība veikt papildus būvinspektoru pārbaudes būvobjektos, jo nereti, veicot būvdarbus, izmaksu taupīšanas nolūkā, būvuzņēmēji tos  veic neatbilstoši prasībām, tādējādi nodarot bojājumus AS "Sadales tīkls"  infrastruktūrai.


Tāpat ar Daugavpils pilsētas pašvaldības pārstāvjiem tika apspriesta iespēja Daugavpils Celtnieku profesionālā vidusskolā  apmācīt elektromontierus un inženierus, kuri  būtu spējīgi bez papildus apmācības uzsākt darbu AS "Sadales tīkls", uzsvēra I. Pētersons.

Sabiedrisko attiecību nodaļa




Atpakaļ