Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

18-07-2011

Daugavpils pilsētas dome ir atvērta dialogam ar jauniešiem


18.jūnijā pie Daugavpils pilsētas domes notika iepriekš sankcionēta sapulce. Pieteikumu sapulces rīkošanai iesniedza divas privātpersonas un viens jauniešu sabiedriskās organizācijas “Kislorod” pārstāvis. Sapulces rīkotāji to pozicionēja, kā protesta akciju pret pašvaldības kadru politiku pirms divām nedēļām darbu uzsākušajā Jaunatnes departamentā.

Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāja Žanna Kulakova uzsver, ka iepriecina fakts, ka mūsu pilētā ir jaunieši, kas  gatavi aktīvi aizstāvēt savu pārliecību. Tas pierāda, ka pilsētā ir reāli spēki, lai īstenotu dzīvē Koncepciju darbam ar jaunatni, ko nesen apstiprināja Domes deputāti. Neskatoties uz to, Domes priekšsēdētāja uzskata, ka ultimatīvā forma, kādu sabiedriskās organizācijas ir izvēlējušās dialogam ar pašvaldību, nav pieņemama un konstruktīva, īpaši ņemot vērā to faktu, ka oponējošā puse nemēģināja izmantot nekādu citu dialoga formu. Diemžēl, ilgu laiku nebija iespējams saprast konkrēti kādas prasības izvirza protestētāji. Domes priekšsēdētāja ar nožēlu atzina, ka par tām viņa uzzināja ne no sarunas ar jauniešu organizāciju pārstāvjiem, bet gan no skrejlapas, kas tika iemesta viņas pastkastē. Ž.Kulakova uzsvēra, ka viņas vadītās pašvaldības darba mērķis būt maksimāli atvērtai un godīgai dialogā ar iedzīvotājiem, tajā skaita arī  ar jauniešu sabiedriskajām organizācijām. Dome ir atklāta civilizētam, likuma normām atbilstošam un politiski korektam dialogam, kam pievienoties aicina ne tikai uzsaukumu parakstījušās 6 sabiedriskās organizācijas, bet arī visas citas jauniešu organizācijas, kas vēlas tajā iesaistīties. Tieši ar šādu mērķi sapulces dalībnieki, kas bija sapulcējušies pie Domes, tika uzaicināti tās ēkā sarunai ar pašvaldības vadību.

Tikšanās laikā tika apspriests jautājums par darba grupas izveidi. Šādas grupas darbībā varētu piedalīties pašvaldības un akcijas iniciatoru pārstāvji. Domes priekšsēdētāja Žanna Kulakova izteica priekšlikumu tuvākajā laikā, augustā – septembrī, rīkot diskusiju, kurā piedalītos pilsētas vadība, pašvaldības speciālisti un jauniešu organizāciju pārstāvji. Diskusijas laikā jauniešiem tiks sniegta informācija par pašvaldības struktūru, tās funkcijām, uzdevumiem, valsts, pašvaldības un sabiedrisko organizāciju kompetenci. Lai jaunieši varētu apgūt sabiedriska dialoga norises prasmes, pašvaldība ir gatava pieaicināt šajā jomā zinošus un augsti kvalificētus speciālistus.

Informāciju sagatavoja Sabiedrisko attiecību nodaļas galvenā redaktore M.Gorkina




Atpakaļ