Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

19-06-2014

Jūnija vidū Vācijas pilsētā Magdeburgā notika Mūžizglītības programmas Leonardo da Vinči partnerību projekta „Administrations go Europe!”


(Nr.2012-1-DE2-LEO04-11714 2) informatīvā noslēguma konference.

Jūnija vidū projekta „Administrations go Europe!” ietvaros, notika sestā (pēdējā) partneru tikšanās Magdeburgā, Vācijā.

Šī tikšanās reize bija pēdējā šī projeta ietvaros, tāpēc tika rīkota kā projekta noslēguma konference. Tās ietvaros tika prezentēts projekts kopumā un tajā sasniegtie rezultāti. Izvērtējot padarīto, noskaidrojās, ka projekts visiem partneriem bija veiksmīgs, visi rezultatīvie rādītāji tika sasniegti un īstenoti. Tās ietvaros piedalījās Magdeburgas mērs, Valsts kancelejas departamenta vadītājs Saxony- Anhalt reģionā, Zinātņu un ekonomikas departamenta vadītājs Saxony- Anhalt reģionā, Leonardo da Vinci mobilitāšu un partnerību valsts aģentūras komandas kvalifikācijas pārredzamības pārstāvis, kā arī projekta partneru delegācijas no Magdeburgas Vācijā, Novaras Itālijā, Jaszberenes un Debrecenes Ungārijā, Vejles Dānijā un Daugavpils Latvijā.

Konferences galvenais mērķis bija prezentēt projekta laikā paveikto un sasniegto. Rezultātu izplatīšana tika veicināta arī ar projekta galvenā rezultāta – rokasgrāmatas prezentāciju, kas tika izstrādāta starptautiskajās partneru tikšanās reizēs ar dažādu piesaistīto lektoru palīdzību. Rokasgrāmata ietver projekta mērķa sasniegšanu, kas ir veicināt starptautisko sadarbību, uzlabot komunikācijas prasmes, izstrādāt jaunas un piemērotas metodes starpkultūru prasmju uzlabošanai, kas palīdzētu īstenot internacionalizācijas stratēģiju un kopīgi izstrādāt saturu sertificētu apmācību moduļiem. Rokasgrāmatā iekļauti trīs moduļi: starpkultūru prasmju attīstībai, starptautisko projektu vadības pārzināšanai un iekšējās/ārējās komunikācijas iemaņu veicināšanai.

Dienu iepriekš tika rīkota darbošanās grupās ar mērķi izstrādāt jaunas projektu idejas jau esošo partneru vidū. Šo pasākumu organizēja Ungārijas un Vācijas valstu pārstāvji. Tika strādāts pie piecu projekta ideju attīstības, tika iesaistīti visu partnerības projekta valstu pārstāvji. Projektu idejas tika izstrādātas aktivitātes, laika grafiks un aptuvenie nepieciešamie līdzekļi, kā arī iespējamās programmas, kurās šos projektus var iesniegt.

Vēlāk  dalībniekiem bija iespēja doties ekskursijā pa Magdeburgu. Šī ekskursija notika gan kājām, gan ar tūristu autobusu, tāpēc apskatīts tika daudz un gida stāstījums bija ļoti interesants.  Darba programma bija saspringta, bet nesa gandarījumu par padarīto.

Piedalījās Latvijas, Dānijas, Ungārijas, Vācijas un Itālijas valstu pārstāvji.

Tagad partneri var aktīvi strādāt ar projekta galveno rezultātu – izdoto rokasgrāmatu, kas ir lielisks resurss, lai ieviestu internacionalizācijas procesus pašvaldībās.

Projekta mērķis ir palielināt vietējo pašvaldību konkurētspēju caur mūžizglītības veicināšanu internacionalizācijas kontekstā. Partnerība tika izveidota no dažādām pašvaldībām un apmācības iestādēm, kas izvietotas ģeogrāfiski un sociālekonomiski atšķirīgā vidē un ir galvenais elements veiksmīgai internacionalizācijas īstenošanai.

Projekta „Administrations go Europe!” (Nr.2012-1-DE2-LEO04-11714 2) izmaksas tiek segtas 100% apmērā no Eiropas Savienības Mūžizglītības programmas līdzekļiem.

Projekta partneri: Ungārija, Itālija, Vācija, Dānija un Latvija.

Projekta ilgums: No 2012. gada 1.augusta līdz 2014.gada 31.jūlijam.

Projekta finansējums: Latvijā 11 000 EUR, 100 % ES Mūžizglītības programmas finansējums

 

Informāciju sagatavoja:

Jolanta Ūzuliņa

Projekta koordinatore Latvijā, tālr. 654 76800

 




Atpakaļ