Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

19-06-2014

Atkritumu apsaimniekošanu Daugavpilī veic SIA „Clean R”


 Par šķiroto atkritumu savākšanas laukuma darbības uzsākšanu Liģinišķu mikrorajonā, Daugavpilī

Līdz ar laukuma darbības uzsākšanu jebkurai fiziskai vai juridiskai personai ir nodrošināta iespēja bez maksas nodot jau iepriekš sašķirotos atkritumus, kuri ir derīgi otrreizējai pārstrādei. Atkritumu šķirošana un iepakojuma nodošana šāda veida laukumos ļauj samazināt katras juridiskās vai fiziskās personas kopējo nododamo atkritumu daudzumu atkritumu apsaimniekotājam, tādējādi samazinot kopējās atkritumu apsaimniekošanas izmaksas.

 

            Liģinišķu mikrorajona šķiroto atkritumu savākšanas laukumā tiek pieņemts šāda veida  sašķirotais materiāls, kas ir derīgs otrreizējai pārstrādei:

  • PET iepakojums;
  • Stikla iepakojums;
  • Plastikāta iepakojums;
  • Papīra un kartona iepakojums;
  • Alumīnija iepakojums;
  • Skārda iepakojums.

 

Atgādinām, ka iepakojumam jābūt tīram, bez eļļas vai pārtikas palieku piejaukumiem!

Laukuma darbības laiks:

Otrdiena – sestdiena (no plkst. 9.00. – 18.00), pirmdiena un svētdiena – brīvdienas.

 

Papildus informējam, ka Daugavpils pilsētas pašvaldība tuvākajā laikā plāno nodrošināt iespēju bez maksas pieņemt arī sadzīvē radušos bīstamos atkritumus (akumulatori, luminiscētās dienasgaismas spuldzes, baterijas u.c.).

 

Informāciju sagatavoja:

 

Daugavpils pilsētas pašvaldības iestāde

“Komunālās saimniecības pārvalde”

e-pasts: ksp@daugavpils.lv

Tel. 65476322

---------------------------------------

SIA “Clean R” informācija par pirmo darbības gadu Daugavpilī

 

SIA “Clean R” (turpmāk – Clean R) atkritumu apsaimniekošanu nodrošina no 2014. gada 1. augusta, tāpēc, noslēdzot pirmo darbības gadu Jūsu pilsētā un domājot par tālāko sadarbību un atkritumu apsaimniekošanas jomas attīstīšanu, nosūtam Jums pārskatu par pirmajā darbības gadā padarīto.

Līdz šā gada 1.augustam Daugavpils pilsētas teritorijā Clean R noslēgti 6264 līgumi ar fiziskām personām un 600 līgumi ar juridiskām personām. Noslēgto līgumu ietvaros no 2014. gada 1. augusta līdz šā gada 1.augustam esam apsaimniekojuši ap 195 tūkstošus m³ sadzīves atkritumu.

No šā gada jūlija juridiskām personām piedāvājam un nodrošinām atkritumu šķirošanas iespējas. Šim pakalpojumam līdz šai dienai ir pieteikušies ap 10 uzņēmēju, kuri pamatā izmanto preses konteinerus šķiroto atkritumu savākšanai. Tāpat no šā gada jūlija nodrošinām atkritumu šķirošanas līnijas darbību, attiecīgi samazinot to atkritumu apjomu, kas tiek noglabāts atkritumu poligonā.

2015. gada pavasarī, izvērtējot pilsētas vajadzības, esam aktualizējuši pakalpojumu piedāvājumu – daudzdzīvokļu namu apsaimniekotājiem tiek piedāvāts atkritumu vadu tīrīšanas pakalpojums. No pakalpojuma sniegšanas brīža esam nodrošinājuši 24 atkritumu vadu tīrīšanu Daugavpils daudzdzīvokļu namos.

Lai uzlabotu Daugavpils iedzīvotāju apmierinātību ar Clean R darbu, esam pilnveidojuši klientu apkalpošanas centra darbību Daugavpilī, tajā skaitā uzlabojuši iespējas norēķināties par sniegtajiem pakalpojumiem. No šā gada maija esam veikuši būtiskus uzlabojumus klientu atbalsta tālruņa  (67111001; 29285504) apkalpošanas jautājumos, tajā skaitā, lai klientiem mēs būtu maksimāli ātri pieejami.

Clean R ar praktisku atbalstu ir piedalījies visos pilsētas rīkotajos vides sakopšanas pasākumos– rudens un pavasara talkas. Lielās talkas ietvaros, kas norisinājās 2015. gada pavasarī, esam savākuši un uz atkritumu poligonu nogādājuši 50 tonnas atkritumu.

Lai uzlabotu iedzīvotāju zināšanas par atkritumu apsaimniekošanu un pakalpojumu, esam veidojuši informatīvus materiālus par atkritumu apsaimniekošanu, līgumu slēgšanu (tajā skaitā sezonas līgumu slēgšanu), nepieciešamību piedalīties atkritumu apsaimniekošanas sistēmā, kā arī piedalījušies skolēnu izglītošanā, kas saistīta ar atkritumu šķirošanu – Clean R Ekoskola.

Šobrīd Clean R nodrošina darba vietas vairāk kā 25 Daugavpils iedzīvotājiem, nodrošinot visas sociālās garantijas, profesionālo izaugsmi un atbilstošu darba apstākļus.

Vēlamies pateikties par līdzšinējo sadarbību un apliecināt, ka arī turpmāk veiksim uzlabojumus piedāvātā pakalpojuma kvalitātē un klāstā.

 

 

Valdes priekšsēdētāja                                                                          Ieva Jansone

 

Valdes loceklis                                                                                                Mārtiņš Antonovičs

 

L. Rumpane 28357294

---------------------------

Atkritumu apsaimniekošanu Daugavpilī veic SIA „Clean R”

Daugavpils Domes izsludinātajā atklātajā  konkursā „Atkritumu apsaimniekošana Daugavpils pilsētas pašvaldības administratīvajā teritorijā”  uzvarēja SIA „L&T”. Bet uzvarētājs ir mainījis nosaukumu un tagad tas ir „Clean R”, kas ar 1. augustu arī nodrošina atkritumu apsaimniekošanu Daugavpilī.

Iedzīvotājus informējam, ka saistībā ar līgumu slēgšanu par atkritumu izvešanu vai citiem jautājumiem, kas saistīti ar atkritumu apsaimniekošanu ir jāgriežas SIA „Clean R” Daugavpils filiāles ofisā, kas atrodas Lāčplēša ielā 10. Tālr. 26333938, e-pasts vilis.laizans@cleanr.lv

Domes Sabiedrisko attiecību nodaļa.

-------------------------------------

Ar 2014. gada 1. augustu SIA “Clean R” uzsāka sadzīves atkritumu  apsaimniekošanu Daugavpils pilsētā. 

 SIA “Clean R” tika izvēlēta par sadzīves atkritumu  apsaimniekošanas pakalpojuma sniedzēju, atbilstoši atkritumu apsaimniekošanas likuma 18. panta prasībām Daugavpils pilsētas domes rīkotajāiepirkumā.

              Atbilstoši Atkritumu apsaimniekošanas likuma noteikumiem SIA “Clean R” būs vienīgais  atkritumu  apsaimniekotājs Daugavpilī, kuram ir tiesības sniegt sadzīves atkritumu apsaimniekošanas pakalpojumus gan fiziskām, gan juridiskām personām.

            Papildus Atkritumu apsaimniekošanas likumā noteiktajam, atkritumu radītāju pienākumus nosaka 27.03.2014. Daugavpils pilsētas domes apstiprinātie saistošie noteikumi Nr.16 “Atkritumu apsaimniekošanas noteikumi Daugavpils pilsētas pašvaldībā”, kur, cita starpā, 8.3.punkts uzliek pienākumu jebkurai juridiskai un fiziskai personai par katru īpašumā vai valdījumā esošo nekustamo īpašumu noslēgt līgumu ar pašvaldības izvēlēto atkritumu apsaimniekotāju.

Uzņēmums aicina  izdrukāt un aizpildīt SIA “Clean R” līguma pieteikuma formu.

Nosūtiet to atpakaļ pa pastu vai nogadājiet to birojā Lāčplēša iela 10, Daugavpils, LV-5401 līdz 18. jūlijam.

Ja jums ir kādi papildus jautājumi, lūdzu sazinieties ar SIA „Clean R” klientu centru 67111001, kc@cleanr.lv

Iedzīvotajiem būs iespēja izvelēties konteineru apjomu : 0,24 m3, 0,66 m3, 1,1 m3. Varēs izvelēties arī izvešanas periodiskumu: 2 reizes mēnesī vai 2 reizes mēnesī vai 1 reizi nedēļā. Varēs iegādāties arī maisus 100 litru apjomā. 12 maisi maksās 10,61 eiro. Tas viss tiek atrunāts līgumā.

Līgums juridiskam personām

Līgums fiziskām personām

LĒMUMS

--------------------------------------------------




Atpakaļ