Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

18-06-2014

Daugavpili apmeklē Beļģijas, Nīderlandes, Luksemburgas vēstnieki


Vēstnieku vizīte notiek 18. jūnijā.  Beļģijas vēstnieks Franks Arnautss, Nīderlandes vēstnieks Hendriks van den Dols un Luksemburgas vēstnieks Polijā un Latvijā Žoržs Fabērs savu vizīti sāka Daugavpils Domē, kur  tikās ar Domes priekšsēdētāja 1. vietnieku Jāni Dukšinski.

Tās ir Beniluksa valstis, kas apvienojušās ekonomiskā savienībā 1944. gadā. Tieši tāpēc visu 3 valstu vēstnieki nolēma Daugavpili apmeklēt kopā.

Vizītes mērķis ir iepazīties ar Daugavpili un uzzināt par dažādām dzīves jomām, īpaši par ekonomisko situāciju. Beļģijas vēstnieks Daugavpilī ir otro reizi, tāpēc viņam interesanti redzēt, kā pilsēta ir attīstījusies.

Vēstniekiem bija sagatavota prezentācija par pilsētu, akcentu liekot uz ekonomiku un uzņēmējdarbību.

Pēc prezentācijas vēstnieki atzina, ka pilsēta ir dzīvotspējīga, enerģiska un ar ambīcijām. Un tas ir ļoti pozitīvi. Vēstniekiem bija daudz jautājumu. Īpaši sīki viņi iztaujāja par demogrāfisko situāciju pilsētā un pašvaldības aktivitātēm šajā jomā, par ES finansējuma piesaisti un pašvaldības līdzfinansējuma nodrošinājumu un iecerēm uz nākamo plānošanas periodu.

Vēstnieku vizītes programmā ir arī vairāku Daugavpilī strādājošu uzņēmumu apmeklēšana un iepazīšanās ar Marka Rotko mākslas centru.

Domes Sabiedrisko attiecību nodaļa.




Atpakaļ