Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

18-06-2014

NATO koordinācijas grupa apmeklēs Nacionālo bruņoto spēku vienības


Turpinot vizīti Latvijā, NATO Apvienoto spēku pavēlniecības Brunsumā koordinācijas grupa apmeklēs vairākas Nacionālo bruņoto spēku vienības.

18.jūnijā NATO koordinācijas grupa apmeklēs Sauszemes spēku kājnieku brigādi, bet 19.jūnijā 1.Zemessardzes novada štābu Liepājā un Kājnieku skolu Alūksnē, kur plānots tikties arī ar pašvaldības pārstāvjiem.

 Savukārt 20.jūnijā delegācijas pārstāvji dosies uz Daugavpili, lai apmeklētu Zemessardzes 34.artilērijas bataljonu un iepazītu tā uzdevumus, kā arī tiksies ar Daugavpils domes vadību.

Vizītes Latvijas reģionos sniedz iespēju NATO koordinācijas grupai apmeklēt Nacionālo bruņoto spēku vienības un plašāk iepazīties ar to mērķiem un uzdevumiem, kā arī tikties ar vienību vadību, pārrunājot aktuālos drošības izaicinājumus un iesaisti dažādās militārās mācībās.

NATO Apvienoto spēku pavēlniecības Brunsumā koordinācijas grupas vadītājs pulkvedis Hans Hofs (Hans Houf) uzsver: „Koordinācijas grupas vizīte Latvijā ir viens no daudziem soļiem, lai sasniegtu izvirzītos spēku savietojamības iniciatīvas (Connected Forces Initative) mērķus, kā arī šis ir turpinājums jau NATO iesāktajam darbam iepriekšējo gadu militārajās mācībās. Šīs komandas klātbūtne Latvijā apliecinājuma NATO kolektīvās aizsardzības saistības.”

NATO Apvienoto spēku pavēlniecības Brunsumā koordinācijas grupa uzturas Latvijā no 13. līdz 23.jūnijam, lai novērotu ASV Armijas Eiropā vadītās mācības „Saber Strike 2014”, gūstot pieredzi par operacionālo spēju un savietojamību starp sabiedrotajiem un partneriem. Vizītes laikā gūtie secinājumi tiks integrēti turpmākajos NATO plānos, mācībās un operācijās.

Plašsaziņas līdzekļu ievērībai!

 

Ja žurnālistiem ir vēlme tikties ar NATO Apvienoto spēku pavēlniecības Brunsumā koordinācijas grupas pārstāvjiem, lūgums par to iepriekš informēt Aizsardzības ministrijas Preses nodaļas vecāko referenti Daci Kundrāti, zvanot pa tālruni 67335254 vai rakstot dace.kundrate@mod.gov.lv.

Preses iespēja Daugavpilī tiek plānota 20.jūnijā plkst.11:30 Daugavpils domes telpās (Krišjāņa Valdemāra ielā 1). Par dalību lūdzu informēt 2.Zemessardzes novada sabiedrisko attiecību speciālisti virsseržanti Diānu Selecku, zvanot pa tālruni 64607480 vai rakstot diana.selecka@mil.lv.

Informāciju sagatavoja:

Dace Kundrāte

Aizsardzības ministrijas Militāri publisko attiecību departamenta

Preses nodaļas vecākā referente

Tālrunis: 67335254

E-pasts: dace.kundrate@mod.gov.lv




Atpakaļ