Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

11-06-2014

Bērnu vasaras nodarbinātības un atpūtas programmas ir ļoti pieprasītas (VIDEO)


 
Jaunā vasaras darba un atpūtas sezona sākās 2. jūnijā. Šogad Daugavpils Dome piedāvā vairāk iespēju pavadīt vasaras brīvlaiku. Pagājušajā gadā vasarā strādāja un pelnīja 325 bērni vecumā no 13 līdz 14 gadiem un 700 vecumā no 15 līdz 19 gadiem. Šogad šis skaits ir atbilstoši 340 un 745. Nav lieki atzīmēt, ka samaksa arī ir augusi.

Jaunieši strādā pašvaldības iestādēs un uzņēmumos. Visvairāk darbavietu piedāvā Izglītības pārvalde. Lielajā skolu saimniecībā darāma vienmēr pietiek un skolēnu palīdzība nāk tieši laikā.

Šovasar darbu sāka 19 vasaras atpūtas nometnes. No tām 16 dienas un 3 diennakts. Atpūsties varēs 810 bērni. Bērniem nometnēs tiek organizētas visdažādākās izklaides un izzinoši pasākumi, ekskursijas. Piemēram, glābšanas dienesta darbs bērnus tā aizrāva, ka daži vēlas kļūt par glābējiem.

Brīvu vietu skaits nometnēs ir niecīgs, bet ir iespējas vecākiem rezervēt vietu . Pieteikumus pieņem Jaunatnes departamentā Saules ielā 5a.

No pilsētas domes budžeta vasaras nometņu organizēšanai iedalīti 57 tūkst 484 eiro un 174 tūkst. 213 eiro vasaras nodarbinātības programmas realizācijai.




Atpakaļ