Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

04-06-2014

Saeimas komisijas izbraukuma sēde notika Daugavpilī (VIDEO)


Daugavpilī notika Saeimas komisijas izbraukuma sēde. 12  Saeimas deputāti, kuri strādā Izglītības, kultūras un zinātnes lietu komisijā  uz vietas iepazinās ar situāciju augstskolās un skolās, runāja par projektiem, kurus grib piedāvāt valdībai. Dažas idejas Daugavpils speciālisti neatbalstīja.
Taču priecē, ka apspriežot jaunus likumus deputāti konsultējas ar vietējiem cilvēkiem, bet saruna Daugavpils domē un Universitātē  bija asa un atklāta. 
Deputātus interesēja daudzas lietas, piemēram,   kā Daugavpils skolās iet ar latviešu valodu. Deputātus iepriecināja, ka mūsu skolēni gan latviešu, gan krievu plūsmā vienādi kārto   eksāmenus. Atbalstīja deputāti arī izglītības iestāžu optimizāciju.
Ilgi  diskutēja par pedagogu atalgojumu. Kā atzīmēja gan Domes priekšsēdētaja pirmais vietnieks Jānis Dukšinskis, gan Izglītības pārvaldes vadītāja Marina Isupova, skolotāju slodzes paaugstināšana līdz 40 st. nedēļā samazinās darba kvalitāti. Deputāti pārliecināti, ka esošā 21 stunda ir ļoti zema slodze pedagogiem.
Viesi bija arī Universitātē, kur iepazinās ar Eiropas projektu rezultātiem. Augstskola ne tikai saņēma unikālu aprīkojumu laboratorijām un mikroskopijas centram, bet drīzumā nodos ekspluatācijā jaunu korpusu, kas ļaus gatavot inženierus.
Pilsētas vadība tikšanās laikā  akcentēja vēl dažus svarīgus jautājumus.
Saeimas deputāti labāk izzināja situāciju Daugavpilī, bet pilsētas pārstāvji centās pārliecināt viņus, ka atverot 4 profesionālās kompetences centrus Kurzemē, nevajag aizmirst arī par Latgali.

 

 

 




Atpakaļ