Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

13-07-2011

Ar Daugavpili iepazīstas Krievijas jaunie līderi


12. jūlijā Daugavpili apmeklēja jaunieši no Krievijas. Krievijas klubs “Starptautiskais dialogs” sadarbībā  Latvijas Transatlantisko organizāciju (Lato) jau otro gadu rīko jauniešu braucienus uz Latviju. 

12. jūlijā Krievijas jauno līderu vizīte Daugavpilī sākās ar viesošanos pilsētas Domē, kur jauniešus uzņēma Domes priekšsēdētājas 1. vietnieks Vitālijs Azarevičs un Jaunatnes departamenta vadītājs Teodors Bikovskis.

Delegācijas sastāvā ir jaunieši no visas plašās Krievijas. Visi viņi Latvijā un Daugavpilī ir pirmo reizi, tāpēc viesiem tika sagatavota prezentācija par pilsētu, tās dzīvi, pašvaldības projektiem un prioritātēm.

Vitālijs Azarevičs sīkāk pastāstīja par pašvaldības darbu ar jaunatni, par centieniem apturēt jauniešu emigrāciju un vēlmi atbalstīt jauniešu organizāciju aktivitātes.

Teodors Bikovskis pastāstīja par jauniešu organizācijām un ieceri piesaistīt ES finansējumu jauniešu organizāciju projektiem, par departamenta darbu un nospraustajiem mērķiem.

Jauniešiem bija ļoti daudz jautājumu. Vaicāja par pilsētas budžetu un tā formēšanu, ES naudas piesaistes mehānismu, Vienības nama nosaukumu, ģimenes atbalsta programmām, sadarbību ar Baltkrieviju un arī par politiku pilsētas un valsts mērogā.

Vizītes turpinājumā jaunieši apmeklēja uzņēmumu “Daugavpils ūdens”, kur iepazinās ar vērienīgo, ES atbalstīto projektu ūdensapgādē.

Viesojās Krievu namā un devās ekskursijā uz Cietoksni.

Informāciju sagatavoja Domes preses sekretāre Līga Korsaka.




Atpakaļ