Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

13-07-2011

Daugavpilieši priecēja ar folkloru un kamerorķestra sniegumu


Vitebskā (Baltkrievija) turpinās mākslu festivāls “Slavjanskij bazar”, šogad jubilejas zīmē- festivālam-20. Daugavpils vienmēr aktīvi piedalās festivālā, arī šis gads nebija izņēmums. 9.-11. jūlijā Vitebskā bija virkne pasākumu, ko rīkoja Vitebskas sadraudzības pilsēta Daugavpils.

Uz Vitebsku devās Latviešu kultūras centra folkloras kolektīvs “Svātra” ( vadītāja Sarmīte Teivāne), Latvijas novadu tautas tērpu izstāde, ko sarūpēja Daugavpils muzejs sadarbībā ar tautas centru “Senā klēts” un Daugavpils kamerorķestris, diriģents Aivars Broks, soliste Ilona Bagele.

10. jūlijā Vitebskas Mākslas muzejā tika atklāta Latvijas novadu tautas tērpu izstāde. Interese bija pārsteidzoši liela. Viesus priecēja kolektīvs “Svātra”, protams, bija alus un  siers, kā pieņemts latviešiem svētkos. Izstādi atklāja Daugavpils Kultūras pārvaldes vadītāja Eleonora Kleščinska. “Man ir liels prieks būt atkal kopā ar draugiem Vitebskā. Šāda izstāde te ir pirmo reizi, tāpēc ceru, ka tā radīs interesi un ļaus uzzināt par Latviju daudz vairāk”, uzsvēra Kleščinskas kundze. Vitebskas Mākslas muzeja direktore Olga Okuneviča pateicās par skaisto izstādi, par mūziku un neatkārtojamo atmosfēru, izteica prieku, ka Latviešu tauta tik rūpīgi kopj savas tradīcijas.

Skaists pasākums bija arī nākamajā dienā, 11. jūlijā- Amatnieku pilsētā, kur kopā pulcējušies bija dažādi amatnieki, kuri rādīja un piedāvāja savus ražojumus. Tur bija arī skatuve, kur uzstājās Daugavpils folkloras kolektīvs “Svātra”. Skatītāji bija amatnieku pilsētas apmeklētāji un ļoti daudzi interesējās- no kurienes ir šis kolektīvs un ar interesei vēroja “Svātras” sniegumu.

Kulminācija daugavpiliešu dalībai festivālā bija Daugavpils kamerorķestra koncerts Vitebskas filharmonijā. Tas bija koncerts divās daļās, programmā pasaules mīlestības lirikas šedevri. Diriģents Aivars Broks, solisti: soprano Ilona Bagele, klarnete Romāns Saikovskis, flauta Natālija Saveljeva. Skatītāji mūsu orķestri uzņēma ļoti silti un augstu novērtēja sniegumu. Bija ovācijas, bija lūgums nākt uz skatuves vēl un vēl. Tie bija ļoti emocionāli un neaizmirstami mirkļi, ļoti skaists noslēgums Daugavpils delegācijas vizītei Vitebskā.

Foto reportāžu skatieties sadaļā “Galerija”

 

 

Informāciju sagatavoja Domes preses sekretāre Līga Korsaka.

 




Atpakaļ