Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

22-05-2014

Daugavpils pašvaldība uzsāka attīstīt Stropu mežaparka infrastruktūru (VIDEO)


30. aprīlī Valsts reģionālās attīstības aģentūra apstiprināja Daugavpils Domes projektu „Tūrisma un aktīvās atpūtas infrastruktūras attīstība Daugavpilī”. 13. maijā pašvaldība un Aģentūra parakstīja vienošanos  par Eiropas projekta īstenošanu. Kopējā tāme ir vairāk nekā 1. milj. lati un 67% no summas apmaksās ERAF. Pašvaldības līdzfinansējums sastādīs 30%, 3% - valsts dotācija.
Projekta ietvaros plānots labiekārtot vairāk nekā 5 km. Stropu meža  trases Vaiņodes, Loģistikas un Priedaines ielās, izveidot gājēju un vēlo celiņus, ierīkot apgaismojumu, kas ļaus izmantot teritoriju visa gada garumā.
Velobraucējiem būs iespēja piebraukt pie Stropu ezera pludmalēm. Meža parka infrastruktūras renovēšana ļaus izmantot to aktīvas atpūtas faniem. Projektā paredzēta arī autostāvvietas būve.
Jaunie celiņi   tiks izveidoti tur, kur bija vecie, tādējādi meža teritorija necieš. Pēc iepirkuma procedūras rezultātiem pasūtījumu vinnēja firma „Latgales ceļdaris”. Līgumu ar darba izpildītāju parakstīs maijā, bet jūnijā tiks uzsākti būvdarbi. Projekta īstenošanas termiņš ir 2015. gada  jūlijs. 

 

 

 




Atpakaļ