Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

08-07-2011

Kultūras ministre Sarmīte Ēlerte apmeklēja Daugavpils cietoksni un teātri


8. jūlijā Daugavpilī darba vizītē uzturas Kultūras ministre Sarmīte Ēlerte. Vizīte sākās Daugavpils cietoksnī nesen restaurētā ūdenstorņa ēkā, kur ministre tikās ar Domes priekšsēdētāju Žannu Kulakovu, 1. vietnieku Vitāliju Azareviču un vietnieci Līviju Jankovsku.

Žanna Kulakova īsumā iepazīstināja Ēlertes kundzi ar Daugavpili, pilsētas kultūras dzīves aktivitātēm un pašvaldības prioritātēm.

Kultūras ministre ļoti ieinteresējās par gaidāmo Investīciju forumu, par pašvaldības mērķiem ekonomikas attīstībā. Interesējās par tūristu interesi, citiem cietokšņa objektiem.

Attīstības departaments bija sagatavojis prezentāciju par pilsētu, lielākajiem projektiem un nākotnes plāniem. Atsevišķi tika prezentēts Marka Rotko centra projekts, kur darbi jau ir sākušies.

Tieši jumta, logu nomaiņa, sienu remonts ir darbi, kas finansēti pateicoties Kultūras ministrijas atbalstam. Pusotrs milj. latu nāk no ERAF caur Kultūras ministriju. Domes vadība izteica pateicību Kultūras ministrijai par atbalstu un Daugavpils centienu izpratni. Kopumā projekta realizācijai ir 3 finansējuma avoti. Bez Kultūras ministrijas finansējums nāk no Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas- 2,5 milj. lati un no Latvijas- Lietuvas pārrobežu projekta- 807 tūkstoši.

Ministre detalizēti tika iepazīstināta ar šo projektu, sākot no idejas 2002. gadā un beidzot ar šodienu, kad projektu sāk realizēt. 

Tika aktualizēts arī jautājums par arhīva ēkas rekonstrukciju, kas ir tieši Kultūras ministrijas pārziņā. Ministre solīja šo jautājumu risināt. Pašvaldības vadība uzsvēra, ka mērķis ir šo unikālo objektu rekonstruēt kompleksi, lai ne tikai pāris ēkas būtu sakoptas un lietotas, bet tūristiem un investoriem būtu pievilcīgs viss cietokšņa komplekss. Tūristu ir daudz, interese liela, tāpēc uz šo objektu pašvaldība liek lielas cerības nākotnē.

Pēc tikšanās Kultūras un informācijas centrā ministre devās apskatīt Arsenāla ēku, kur tiek veidots Rotko centrs un jau norit būvniecības darbi.

Kultūras ministres Sarmītes Ēlertes vizīte noslēdzās Daugavpils teātrī, kur viņa iepazinās ar teātra darbu aizvadītās sezonas laikā un plāniem uz nākamo teātra sezonu.

 

Informāciju sagatavoja Domes preses sekretāre Līga Korsaka.

 




Atpakaļ