Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

08-07-2011

Daugavpilī var notikt Eiropas čempionāts snūkerā


8. jūlijā Latvijas biljarda federācijas (LRBF) delegācija apmeklēja Daugavpili, lai apspriestu organizatoriskos jautājumus, kas jāpaveic, lai nākamgad Latvijā- Daugavpilī varētu uzņemt Eiropas čempionātu biljardā. Vēl viens liels notikums, kas saistās ar biljardu ir daugavpilietes - snūkera spēlētājas Tatjana Vasiļjevas sasniegums Eiropas čempionātā.

Daugavpiliete Tatjana Vasiļjeva otro vietu Eiropas snūkera čempionātā izcīnīja 17.jūnijā Bulgārijā. Viņas sasniegumi nav nejauši, jo viņa ir bijusi divkārtēja pasaules čempione pāru spēlē, ieguvusi trešo vietu pasaules profesionāļu snūkera čempionātā sieviešu konkurencē un regulāri trenējas pie pasaulē atzītākā biljarda trenera Terija Grifita.

8. jūlijā sportisti sveica Daugavpils Domē priekšsēdētāja Žanna Kulakova un vietnieks Vjačeslavs Širjakovs. Žanna Kulakova uzsvēra, ka šādi priecīgi notikumi ir ļoti svarīgi, jo popularizē Daugavpils vārdu. Tatjana Vasiljeva pastāstīja, ka oktobrī gatavojas braukt uz Ķīnu, kur notiks pasaules čempionāts. Kulakovas kundze uzskata, ka Tatjana ir pelnījusi uzvaru, tāpēc par sportisti pārdzīvos mājās, bet sacensībās ir jābūt ļoti nosvērtai. Vjačeslavs Širjakovs piebilda, ka šis sporta veids prasa ļoti stiprus nervus un savaldību, tādai trauslai meitenei ir stiprs raksturs, ja spēj sasniegt rezultātus.

Tikšanās laikā tika runāts par iespēju Eiropas čempionāta rīkošanas Daugavpilī. Biljarda federācija vēlējās saņemt pašvaldības akceptu, ko arī saņēma. Čempionāts var notikt nākamā gada aprīlī. Daugavpils Olimpiskā centra vadītājs Uldis Pastars un Sporta pārvaldes vadītājs Aleksandrs Isakovs uzskata, ka pilsētai tā ir lieliska iespēja sevi pieteikt starptautiskā līmenī. Bez tam mūsu Olimpiskais centrs 30. jūnijā ir  ieguvis Nacionālās sporta bāzes statusu, kas paredz starptautisku pasākumu rīkošanu.

Latvijas Biljarda federācijas viceprezidenti Jurijs Rjazanskis un Sergejs Koļcovs ar Domes vadību pārrunāja arī jautājumu par snūkera centra izveidi Daugavpilī, kas ļautu te rīkot starptautiskas sacensības, trenēt sportistus no Krievijas, Baltkrievijas, Lietuvas, Ukrainas, jo Daugavpilij ir ļoti izdevīgs ģeogrāfiskais stāvoklis.

Tikšanās noslēgumā Daugavpils Domes vadība novēlēja Tatjanai Vasiljevai uzvaras, izturību un pirmo vietu pasaules čempionātā.

 

Informāciju sagatavoja Domes preses sekretāre Līga Korsaka.




Atpakaļ