Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

19-05-2014

„Muzeju nakts” pasākumus apmeklēja ap 10 tūkst. pilsētnieku un viesu (VIDEO)


17. maijā Daugavpilī notika jau tradicionālā Starptautiskā akcija „Muzeju nakts”. Lielākie pasākumi bija Daugavpils muzejā un Cietoksnī. Šī gada akcijas tēma  ir dzintars. Tikai šajā naktī Daugavpils novadpētniecības un mākslas muzejā bija apskatāma Dzintara istaba, kurā izstādīti gan muzeja, gan privātkolekciju  eksponāti.
„Sarkanajā istabā” apmeklētājiem bija iespēja pārģērbties vēsturiskajos tērpos un fotografēties , bērnu darbnīcā mazie apmeklētāji zīmēja. Viesiem bija iespēja apmeklēt visas ekspozīcijas, kā arī tikties ar Spoku. Pagalmā notika koncerts un muzeja draugu apbalvošana. Par informatīvo atbalstu balvu saņēma laikraksts „Latgales laiks”, kā arī Natālija Lazdāne par krājumu papildināšanu.
Akcijas laikā muzeju apmeklēja 4 300 cilvēki.
 „Muzeju nakts” programmā bija septiņi objekti. Starp tiem arī muzejs „Ebreji Daugavpilī un Latgalē”, kas atrodas sinagogā „Kadiš”
Daugavpils cietoksnī arī bija daudz notikumu: ekskursijas, filmu demonstrēšana, mākslas laboratorijas, izstādes, biezputru virtuve. Daudz pārsteigumu gaidīja Marka Rotko mākslas centra apmeklētājus : dzintara ceļš, dzintara apartamenti, 3D instalācijas. Tikai šajā burvīgajā naktī varēja apskatīt dzintara diegus un mākslinieces Ivetas Vecenānes dzintara gobelēnu.
 Par akcijas  kulmināciju kļuva pārsteidzošs Uguns šovs.  Centru apmeklēja ap 3,6 tūkst. cilvēki, bet kopumā „Muzeju nakts” pasākumos piedalījās ap 10 tūkst. pilsētnieku un viesu.

 

 

 




Atpakaļ