Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

16-05-2014

Biznesa forums- mērķi un rezultāti (VIDEO)


Daugavpilī notika trešais Starptautiskais Austrumbaltijas biznesa forums. Rīkojot šo forumu Daugavpils dome vēlējās uzsvērt, ka pilsētai ir īpaša loma tieši šajā Eiropas reģionā. Daugavpils ir svarīgs tranzīta un rūpnieciskais centrs. Te krustojas dažādu valstu intereses un tirdzniecības ceļi. Šoreiz foruma rīkošanā aktīvi iesaistījās Polijas vēstniecība Latvijā. Kā savā uzrunā uzsvēra Polijas vēstnieks Jerži Mareks Novakovskis, Daugavpils ir īpaši izdevīga investīcijām un Polijas uzņēmēji te jūtas kā mājās
Daugavpils Domes priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis savā uzrunā atzīmēja, ka mūsu pilsētā nejūtas sveši ne ES, ne Krievijas, ne Baltkrievijas pārstāvji. Tāda ir šī pilsēta, kur Baznīckalnā vienkopus stāv vairāku konfesiju dievnami.
Daudz darba foruma rīkošanā ieguldīja Domes Attīstības departaments. Centās piesaistīt tieši uzņēmējus, kuri meklē iespējas paplašināt savu biznesu un gatavi veidot jaunas darbavietas.
Viesu interesi izraisīja investīciju projekti, ko piedāvā pašvaldība. Un tās nav tikai idejas. Piemēram, Ziemeļu industriālā zona jau tiek modernizēta. Bet biznesa centra izveide hospitāļa ēkā cietoksnī pēc Rotko centra izveides vairs neliekas nerealizējams.
Forumā piedalījās ne tikai viesi, bet arī pašmāju uzņēmēji. Viņi uzskata, ka tā ir reāla iespēja jauniem kontaktiem un biznesa attīstībai. Vajag tikai prast izmatot to.
Foruma darbā piedalījās arī dažādu valsts struktūru pārstāvji. Viņus pilsētas vadība centās pārliecināt, ka nepieciešami politiski lēmumi, lai atbalstītu projektus, kas veicinātu reģiona attīstību.
Kādi ir foruma rezultāti? Protams, to mēs neuzzināsim rīt. Šodienas bezdarba līmenis 10,3% ir krietni zemāks nekā Rēzeknē vai citās Latgales pilsētās. Tas nemazinās pats no sevis. Pašvaldībai nav tiesību būvēt rūpnīcas, bet tā var palīdzēt uzņēmējiem, modernizējot infrastruktūru, sniedzot informāciju, tai skaitā arī šādos forumos.

 

 

 




Atpakaļ