Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

16-05-2014

Šodien sācies III Starptautiskais Austrumbaltijas biznesa forums


16.maijā jau trešo reizi Daugavpilī norisinās starptautiskais Austrumbaltijas biznesa forums, kurā piedalās dalībnieki no 10 valstīm:  Latvijas, Polijas, Baltkrievijas, Krievijas, Lietuvas, Igaunijas,  Moldovas, Zviedrijas, Kanādas un Čehijas. Forums tiek organizēts sadarbībā ar Polijas vēstniecību Latvijā, kā arī Latvijas investīciju un attīstības aģentūru (LIAA), Vides un reģionālās attīstības ministriju (VARAM), Tirdzniecības rūpniecības kameru, LPR un DU. Forumu atklāja Daugavpils mērs Jānis Lāčplēsis.

Jānis Lāčplēsis savā uzrunā uzsvēra, ka nepieciešams aktivizēt pilsētas ekonomiku, jāveicina jaunu darbavietu radīšana, nevis ar minimālo algu, bet ar konkurētspējīgu atalgojumu, interesantu piedāvājumu. Jāizmanto pilsētas izglītības iestāžu potenciāls. Jānis Lāčplēsis informēja par pašvaldības sadarbību ar uzņēmējiem, jo tieši no viņiem un jaunām investīcijām atkarīga pilsētas izaugsme. Arī šis forums ir atbalsts uzņēmējiem, jo informācija un jaunas idejas ir ļoti svarīgas. Pašvaldība meklē dažādus biznesa atbalsta veidus. Pirmo reizi uzsākta jauno uzņēmēju atbalsta programma „Impulss”, kas paredz grantus  jauna biznesa uzsākšanai. Jānis Lāčplēsis novēlēja veiksmīgu darbu forumā un izteica cerību, ka Daugavpilī viesiem tik ļoti iepatiksies, ka viņi atgriezīsies ne tikai kā ciemiņi, bet arī kā biznesa partneri.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Romāns Naudiņš izteica gandarījumu, ka šāds forums notiek reģionā. Daugavpils ieņem nozīmīgu vietu Latvijas kartē un pilsētai ir milzīgs potenciāls, kas nav izsmelts. Viņš uzskata, ka forums ir tā platforma uz kuras notiks auglīgas diskusijas.

Foruma dalībniekus uzrunāja Polijas vēstnieks Latvijā Jerzi Mareks Novakovskis.

Foruma darbā piedalās ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Polijas Republikā Ilgvars Kļava, LR Ekonomikas ministrijas parlamentārā sekretāre  Ilona Platonova.

Vislielākā delegācija ieradīsies no Polijas – ap 100 cilvēku, galvenokārt uzņēmēji no daudziem Polijas reģioniem, tostarp Varšavas, Lodzas un Malopoļskas, kas šogad plāno atvērt savu pārstāvniecību Rīgā. 

Foruma mērķis -  starptautisku  biznesa kontaktu veidošana, kas palīdzētu vietējiem ražotājiem apgūt jaunus tirgus, veidot partnerattiecības ar citu valstu attiecīgās nozares uzņēmumiem.

 Foruma galvenās tēmas ir pārtikas ražošana un loģistika, metālapstrāde un tūrisms. Katrai no šīm sfērām tiks organizēta kontaktbirža, kurā attiecīgās nozares pārstāvji varēs tikties un arī personīgi pārrunāt savas potenciālās sadarbības iespējas. Forumā piedalīsies gan Latvijas, gan ārvalstu tirdzniecības un loģistikas tīkli, kā piemēram, Rimi, Saniteh, Cash and carry, kā arī iepakojuma ražotāji un loģistikas uzņēmumi.

Foruma ietvaros tiks organizēta Daugavpils investīciju projektu ekspozīcija, prezentējot gan pašvaldības piedāvājumus, gan privātos.

Foruma noslēgumā dalībnieki varēs piedalīties Daugavpils cietokšņa Nikolaja vārtu svinīgā atklāšanā. Papildus 17.maijā būs iespēja apmeklēt Daugavpils tūrisma objektus, tai skaitā Daugavpils Marka Rotko mākslas centru, kā arī iepazīties ar Daugavpils daudznacionālo kultūrvidi un bagāto kultūrvēsturisko mantojumu.




Atpakaļ