Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

15-05-2014

Rīt, 16. maijā sākas III Starptautiskais Austrumbaltijas biznesa forums


 

16.maijā jau trešo reizi Daugavpilī norisināsies starptautiskais Austrumbaltijas biznesa forums, kurā piedalīsies vairāk kā 400 dalībnieku no 10 valstīm:  Latvijas, Polijas, Baltkrievijas, Krievijas, Lietuvas, Igaunijas,  Moldovas, Zviedrijas, Kanādas un Čehijas. Forums tiek organizēts sadarbībā ar Polijas vēstniecību Latvijā, kā arī Latvijas investīciju un attīstības aģentūru (LIAA), Vides un reģionālās attīstības ministriju (VARAM), Tirdzniecības rūpniecības kameru, LPR un DU.

Foruma mērķis -  starptautisku  biznesa kontaktu veidošana, kas palīdzētu vietējiem ražotājiem apgūt jaunus tirgus, veidot partnerattiecības ar citu valstu attiecīgās nozares uzņēmumiem.

Vislielākā delegācija ieradīsies no Polijas – ap 100 cilvēku, galvenokārt uzņēmēji no daudziem Polijas reģioniem, tostarp Varšavas, Lodzas un Malopoļskas, kas šogad plāno atvērt savu pārstāvniecību Rīgā.

Forumā savu dalību apstiprināja arī VARAM ministrs Romāns Naudiņš,  Satiksmes ministrs Anrijs Matīss, Polijas vēstnieks Latvijā Jerzi Mareks Novakovskis, ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Polijas Republikā Ilgvars Kļava, LR Ekonomikas ministrijas parlamentārā sekretāre  Ilona Platonova, Baltkrievijas vēstniece Marina Dolgopolova, Novgorodas apgabala gubernators Sergey Mitin, kā arī Zviedrijas, Kanādas, Čehijas vēstniecību pārstāvji.

Foruma galvenās tēmas ir pārtikas ražošana un loģistika, metālapstrāde un tūrisms. Katrai no šīm sfērām tiks organizēta kontaktbirža, kurā attiecīgās nozares pārstāvji varēs tikties un arī personīgi pārrunāt savas potenciālās sadarbības iespējas. Forumā piedalīsies gan Latvijas, gan ārvalstu tirdzniecības un loģistikas tīkli, kā piemēram, Rimi, Saniteh, Cash and carry, kā arī iepakojuma ražotāji un loģistikas uzņēmumi.

Foruma ietvaros tiks organizēta Daugavpils investīciju projektu ekspozīcija, prezentējot gan pašvaldības piedāvājumus, gan privātos.

Foruma noslēgumā dalībnieki varēs piedalīties Daugavpils cietokšņa Nikolaja vārtu svinīgā atklāšanā. Papildus 17.maijā būs iespēja apmeklēt Daugavpils tūrisma objektus, tai skaitā Daugavpils Marka Rotko mākslas centru, kā arī iepazīties ar Daugavpils daudznacionālo kultūrvidi un bagāto kultūrvēsturisko mantojumu.

PROGRAMMA




Atpakaļ