Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

07-07-2011

Daugavpils Domes pārstāvji tiekas ar SEB bankas vadību, lai veicinātu plašāku sadarbību


7. jūlijā SEB bankas vadība tikās ar Daugavpils pašvaldības vadītājiem. Tikšanās laikā tika runāts gan par Daugavpils attīstību, gan par sadarbības iespējām.

SEB bankas prezidentu Aināru Ozolu Domē uzņēma priekšsēdētāja Žanna Kulakova, 1. vietnieks Vitālijs Azarevičs un vietniece Līvija Jankovska.

Žanna Kulakova apsveica jauno SEB bankas Daugavpils filiāles pārvaldnieku Pāvelu Rakulu, kurš bija ieradies kopā ar bankas prezidentu. Sarunā piedalījās arī SEB bankas Filiāļu tīkla vadītājs Māris Larionovs un SEB bankas Latgales reģiona pārvaldnieks Egīls Naglis.

 

Žanna Kulakova pastāstīja par pilsētas dzīves aktualitātēm, pašvaldības uzdevumiem un mērķiem. Domes priekšsēdētāja īpaši uzsvēra pilsētas prioritāti- uzņēmējdarbības attīstību un pastāstīja par pašvaldības atbalstu uzņēmējiem. Kulakovas kundze informēja arī par septembrī gaidāmo Starptautisko investīciju forumu un uzaicināja banku piedalīties. SEB bankas prezidents Ainārs Ozols piedāvājumu pieņēma un solīja līdzdalību foruma darbā. Domes priekšsēdētājas vietniece Līvija Jankovsa sniedza sīkāku informāciju par forumu un tā mērķiem. Viņa arī pastāstīja par aktivitātēm tūrisma attīstībā. Viesus ieinteresēja Daugavpils Domes darbs ar vietējiem ražotājiem un zīmols “Daugavpils prece”. Ainārs Ozols uzskata, ka tā ir ļoti simpātiska Daugavpils pašvaldības aktivitāte, ļoti interesanta ideja. Jankovskas kundze uzsvēra, ka tā ir iespēja atbalstīt vietējos uzņēmējus, popularizēt viņu ražoto preci, tā veicinot uzņēmējdarbības attīstību pilsētā. Tas ir ļoti nozīmīgi arī tūrisma jomā, jo no Daugavpils varēs aizvest interesantus un dažādus suvenīrus. Viesiem bija sniegta informācija arī par citiem pašvaldības projektiem tūrisma jomas attīstībā.

 

Domes priekšsēdētājas 1. vietnieks Vitālijs Azarevičs pateicās SEB bankai par Pilsētas svētku atbalstīšanu. Svētki ir izdevušies un tas ir arī sponsoru nopelns. Azareviča kungs izteica cerību, ka šī sadarbība turpināsies.

SEB bankas Daugavpils filiāles pārvaldnieks Pāvels Rakuls pastāstīja, ka banka turpina šo tradīciju un jau iesaistījusies Sociālo lietu pārvaldes labdarības projektā “Laimīga ģimene”- banka piedalīsies augustā rīkotajā festivālā.

 

Ainārs Ozols uzsvēra, ka Daugavpils pilsēta bankai ir stratēģiska, tā ir liela un ražojoša pilsēta un patīkami, ka pašvaldība tik aktīvi iesaistās tieši uzņēmējdarbības veicināšanā.

Sarunas laikā tika skarta arī māju siltināšanas tēma. Bankas vadība piedāvāja atbalstu informatīvo semināru rīkošanā pilsētas iedzīvotājiem, ko pašvaldība gatava izmantot.

Daugavpils Domes vadība sev nospraudusi vairākus sadarbības virzienus ar banku- māju siltināšanas programma, atbalsts zīmolam “Daugavpils prece” un Daugavpils ražotājiem, mazā biznesa aktivizēšana. Bankas vadība atzina, ka šie virzieni ir ļoti svarīgi.

Tikšanās noslēgumā viesiem bija iespēja sīkāk iepazīties ar Daugavpils projektiem, ES naudas piesaistīšanu un nākotnes plāniem sagatavotajā prezentācijā.

 

Informāciju sagatavoja Domes preses sekretāre Līga Korsaka.




Atpakaļ