Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

07-05-2014

Rīgas Stradiņa universitāte parakstīja sadarbības memorandu ar Daugavpili


Memorands ar Daugavpils domi tika parakstīts  7.maijā Rīgas Stradiņa universitātē. Lai parakstītu memorandu, universitātē ieradās Daugavpils domes priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis. Tāpat no Daugavpils atbraukuši arī 50 vidusskolēni, kas iepazinās gan ar RSU Medicīnas izglītības tehnoloģiju centru, gan ar RSU Stomatoloģijas fakultātes pirmsklīniskās apmācības 3D tehnoloģijām.

Rīgas Stradiņa universitāte (RSU) paraksta sadarbības memorandus ar divām lielākajām pilsētām Latvijā – Rīgu un Daugavpili. Noslēgtā vienošanās paredzēs studiju procesam nepieciešamās praktiskās darbības izvēršanu abu pilsētu ārstniecības iestādēs, kopīgus projektus veselīga dzīvesveida popularizēšanā, kā arī studiju infrastruktūras sakārtošanu. Papildus tas palīdzēs piesaistīt jaunos medicīnas speciālistus darbam Daugavpils ārstniecības iestādēs.

Parakstot memorandu, puses vienojas ilgtermiņā paplašināt un nostiprināt sadarbību ar universitātes un domes darbību saistītos virzienos, bet it sevišķi izglītībā, zinātnē, kultūrā, sportā, veselīga dzīvesveida popularizēšanā, kā arī sabiedrības labklājības un veselības veicināšanā. Tāpat vienošanās paredz sadarbību Rīgas Stradiņa universitātes infrastruktūras attīstībā.

Puses apņemas arī detalizētāk vienoties par studiju procesam nepieciešamās darbības izvēršanu Daugavpils domes un Rīgas domes ārstniecības iestādēs. Savukārt Daugavpils domes gadījumā tas nozīmētu veidot kopīgas aktivitātes studentu un rezidentu teorētiskajā un praktiskajā sagatavošanā, tādējādi palīdzot pašvaldībai piesaistīt jaunos medicīnas speciālistus darbam pašvaldības ārstniecības iestādēs.

Nākotnē sadarbība var tikt realizēta arī zinātniski pētnieciskajā un mācību metodiskajā jomā kā pastāvīga informācijas un pieredzes apmaiņa, dažādas prakšu un izglītības aktivitātes, kopīgu projektu izstrāde un realizācija, sabiedriskās aktivitātes, iesaistīto pušu infrastruktūras un citu resursu plašāka un efektīvāka izmantošana.




Atpakaļ