Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

07-05-2014

Daugavpilī notika diskusija „10 gadi – pārmaiņas un ieguvumi no dalības Eiropas Savienībā" (VIDEO)


2004. gada 1. maijā Latvija kļuva par Eiropas Savienības pilntiesīgu locekli. 10 gadu jubilejai tiek veltītas sabiedriskas diskusijas ar nosaukumu „10 gadi – pārmaiņas un ieguvumi no dalības Eiropas Savienībā” , kuras notiek visā Latvijā. Daugavpilī tā notika 7. maijā Latgales centrālajā bibliotēkā. Pasākums  organizēts ar Ārlietu ministrijas, Eiroparlamenta informācijas biroja un Eiropas komisijas Latvijas pārstāvniecības  atbalstu. Galvenais mērķis – informēt sabiedrību par Eiropas Savienību, novērtēt pārmaiņas un ieguvumus no dalības tajā, noteikt prioritātes. Eksperti apgalvo, ka Latvija vairāk ieguva nekā  zaudēja no  dalības Eiropas Savienībā.
10 gadu laikā pieauga  ārzemju investoru skaits, Latvijas uzņēmēji vinnēja pateicoties Eiropas finansēm, robežu caurspīdīgumam, samazinājās riski. Labas pārmaiņas ir arī Daugavpilī. Par Eiropas līdzekļiem uzlabojas ceļu un komunālās saimniecības  infrastruktūra, renovē kultūras un izglītības iestāžu ēkas, taču diskusijas dalībniekiem bija arī sāpīgs jautājums – Varbūt Latvija maksā diezgan dārgi par Eiropas labumiem? Sakarā ar brīvo darba tirgu Latgale un Daugavpils zaudēja cilvēkresursus, kas negatīvi ietekmē  ekonomiku.
Tomēr Latvijas tauta dzīvo ar labām cerībām uz nākotni. Tagad ir ļoti svarīgi kvalitatīvi gatavot un realizēt 2014.-2020. g. plānošanas perioda projektus.
Šodien cerības uz investīcijām Daugavpils dome saista ar Starptautisko biznesa forumu, kas notiks  16. maijā. Tagad jau saņemti vairāk nekā 400 pieteikumi no 7 valstīm. 

 

 

 




Atpakaļ