Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

05-07-2011

Ukrainas vēstnieks Anatolijs Olijniks pārsteigts par Daugavpils sakoptību un realizētajiem projektiem


5. jūlijā Daugavpili apmeklēja jaunais Ukrainas vēstnieks Latvijā Anatolijs Olijniks. Vizīte sākās ar tikšanos pilsētas Domē, kur diplomātu uzņēma Daugavpils Domes priekšsēdētāja Žanna Kulakova, 1. vietnieks Vitālijs Azarevičs, vietnieks Vjačeslavs Širjakovs.

Sarunā piedalījās vēstniecības pārstāvji un Daugavpils ukraiņu biedrības “Mrija” vadītāja Nadežda Stahovska. Žanna Kulakova iepazīstināja viesus ar pilsētu, tās vēsturi, tagadni un nākotnes vīziju. Tika stāstīts par pašvaldības darbu tūrisma jomā, uzņēmējdarbību un pašvaldības atbalstu uzņēmējiem. Daugavpils Domes priekšsēdētāja vēstnieku uzaicināja uz septembrī gaidāmo Investīciju forumu. Tika stāstīts par veiksmīgo sadarbību ar sadraudzības pilsētu Harkovu (Ukraina).

Sīkāk ar pilsētu viesi varēja iepazīties Attīstības departamenta sagatavotajā prezentācijā. Pēc tās vēstnieks uzdeva tikai vienu jautājumu- kad jūs to visu paspējāt? Viņu pārsteidza Daugavpilī jau realizētie projekti un plānotie darbi.

Vēstnieks sāka darbu Latvijā šī gada 17. maijā un šis ir viņa pirmais izbraukums uz reģioniem. Anatolijs Olijniks pastāstīja, ka Daugavpils pārsteidza ar skaistumu, sakoptību, infrastruktūru. Viņš uzdāvināja grāmatu “Latvieši Harkovščinā”, kas stāsta par latviešu dzīvi Ukrainā. Žanna Kulakova izteica pateicību par šādu, cieņas pilnu, attieksmi pret latviešiem un ieguldīto pētniecisko darbu. Tāpat tika nodota informācija par investīciju projektiem Ukrainā. Vēstnieks uzskata, ka potenciāls sadarbībai ekonomikas jomā arī ir.

Tikšanās laikā daudz tika runāts par vietējo ukraiņu kopienu un tās aktivitātēm. Ukrainas vēstnieks ļoti ieinteresēts, lai ukraiņi Latvijā saglabātu savu kultūru. Domes priekšsēdētāja Žanna Kulakova atzina, ka ukraiņu biedrība ir viena no aktīvākajām, pateicoties entuziastiem daugavpiliešus svētkos priecē ukraiņu kolektīvu krāšņais sniegums.

Ukrainas vēstnieks paskaidroja, ka viņa uzdevums ir aktivizēt darbu reģionos un veidot reģionālus sakarus starp abām valstīm. Vēstnieks pateicās Daugavpils Domes vadībai par palīdzību ukraiņu kopienai, par ieinteresētību nacionālo kultūru izkopšanā, bet ukraiņiem Daugavpilī par centieniem glabāt un kopt savas tautas tradīcijas. No savas puses vēstnieks apsolīja atbalstu biedrībai- tērpu sarūpēšanā, literatūras piegādē.

Ukrainas vēstnieks Latvijā Anatolijs Olijniks novēlēja ciešu sadarbību, partnerattiecības dažādās jomās, lai abu valstu starpā būtu ieinteresētība sadarbībā un sapratne.

Pēc tikšanās Daugavpils Domē Olijnika kungs apmeklēja Daugavpils Ukraiņu biedrību “Mrija” un  Borisa un Gļeba katedrāli.

 

Informāciju sagatavoja Domes preses sekretāre Līga Korsaka.




Atpakaļ