Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

28-04-2014

Daugavpilī notika Lielā Talka (VIDEO)


„Tīra Baltijas jūra sākas tavā vannas istabā” – ar tādu devīzi 26. aprīlī Latvijā notika Lielā Talka. Organizatori lūdz iedzīvotājus  atteikties no ķīmisko vielu izmantošanas sadzīvē, jo tās piesārņo gruntsūdeņus  un Baltijas jūru. Tieši tāpēc lielu uzmanību talkas dalībnieki pievērsa ūdenstilpņu  krastiem. Šogad iedzīvotāju aktivitāte bija lielāka nekā pērn.
Daugavpils pilsētplānošanas un būvniecības departamenta darbinieki kopā ar Pieminekļu aizsardzības inspekcijas pārstāvjiem un muzeja speciālistiem  attīrīja no gružiem Daugavpils cietokšņa reduti Cēsu ielas rajonā. Padomju laikos šeit bija izgāztuve, bet šodien par objekta nozīmīgumu var uzzināt apskatot informācijas stendu.
Diemžēl, mēs piesārņojam pilsētu, nedomājot par to, ka katrs pilsētas zemes gabals saistīts ar vēsturiskiem notikumiem. Pilsēta ir mūsu kopīgās mājas un daudziem no mums  šeit ir saknes.
Lielākā daļa talcinieku nodarbojas ar atkritumu savākšanu, un ar katru gadu atkritumu  apjoms paliek mazāks.
Pilsētas  vadība strādāja  Cietoksnī. Krūmu izciršana ir diezgan smags darbs un likvidēt brikšņus vienas dienas laikā nav iespējams, tāpēc darbi  šeit turpināsies. Brīvdienās uz poligonu tika izvēsti ap 50 t. atkritumu. 

 

 




Atpakaļ