Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

23-04-2014

SĀCIES STARPTAUTISKAIS TŪRISMA FORUMS „LATGALES UN GRODŅAS APGABALA KULTŪRVĒSTURISKAIS MANTOJUMS”


Forums notiek Daugavpilī 22.-25. aprīlī. 23. aprīlī Daugavpils Domes telpās sākās Starptautiskais tūrisma forums. Forumu atklāja Baltkrievijas ģenerālkonsuls Daugavpilī Viktors Geisiks un Daugavpils Domes priekšsēdētāja 1. vietnieks Jānis Dukšinskis.

Jānis Dukšinskis izteica prieku uzņemt kaimiņu delegāciju Daugavpilī. Viņš ir gandarīts, ka projekts veiksmīgi tiek realizēts, jo šādi pārrobežu projekti tuvina tautas, veicina pieredzes apmaiņu un kultūras vērtību saglabāšanu, ka arī tūrisma attīstību, kas ir ļoti svarīga nozare. Dukšinska kungs pateicās visiem, kas strādā projektā un novēlēja veiksmīgu darbu forumā.

Viktors Geisiks izteica prieku par sadarbības paplašināšanos un jaunām iespējām, ko dod kopīga dalība ES projektos. Viņš uzsvēra, ka arī uzsāktā vienkāršotā robežšķērsošana paver daudz iespēju, tuvina abas tautas. Arī mākslā daudz kopīga. Veiksmīgi attīstās sadarbība starp Daugavpils Rotko mākslas centru un Šagāla muzeju Vitebskā. Ir virkne piemēru sadarbībai pagātnē un ir arī daudz iespēju nākotnē.

Turpinājumā tika piedāvāta Daugavpils prezentācija, ko sagatavoja Attīstības departaments. Forumā ar ziņojumiem uzstājas gan Daugavpils speciālisti, gan viesi no Grodņas.

24. aprīlī viesiem tiks organizēta ekskursija pa Latgali. Grodņas delegācija piedalīsies arī Rotko mākslas centra gada jubilejas pasākumos.

25. aprīlī Daugavpils Domē notiks Grodņas delegācijas tikšanās ar pilsētas domes vadību.

Vizīte un forums notiek projekta „ Kultūrvēsturiskā mantojuma saglabāšana un popularizēšana Daugavpilī un Grodņā”.

Informāciju sagatavoja Domes preses sekretāre L. Korsaka




Atpakaļ