Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

04-04-2014

Daugavpili un Daugavpils novadu prezentē Polijas starptautiskajā tūrisma izstādē „Lato 2014”


Šodien Varšavā (Polija) sākas starptautiskā tūrisma izstāde „Lato 2014”, kurā kopā ar citiem Latgales reģiona tūrisma nozares speciālistiem piedalās Daugavpils novada tūrisma informācijas centrs (TIC).   TIC izstādes apmeklētājiem prezentēs Daugavpils pilsētas, Daugavpils novada un Latgales 2014.gada  tūrisma sezonas labākos  piedāvājumus.

Dalību izstādē nodrošina Latgales reģiona attīstības aģentūra (LRAA) sadarbībā ar Latgales pašvaldībām.  Īpaši Polijas izstādei sagatavota Latgales tūrisma karte poļu valodā. Informāciju kartei gatavoja visi Latgales tūrisma informācijas centru speciālisti, tajā iekļaujot viskonkurētspējīgākos tūrisma produktus. Kartes sākotnējo maketu izstrādāja un karti latviešu, krievu, angļu, vācu, lietuviešu un igauņu valodā izdeva Tūrisma attīstības valsts aģentūra. Kartes versija poļu valodā tika izdota par LRAA līdzekļiem.

Daugavpils novada TIC izstādes apmeklētājiem piedāvā brošūru par tūrisma iespējām Daugavpilī poļu valodā, Daugavpils novada tūrisma ceļvedi, Daugavpils pilsētas un novada tūrisma kartes, Daugavpils Marka Rotko mākslas centra izdotos materiālus,  TIC speciālistu izstrādāto un jau popularitāti guvušo tūrisma maršrutu „Pa grāfu Plāteru-Zībergu pēdām Daugavpilī un tās apkaimē”.

Polija Daugavpilij un Latgales reģionam ir augsti prioritārs tūrisma mērķtirgus, un poļu ceļotāji Daugavpilī un Daugavpils novadā ir 3 lielākā mērķgrupa pēc Krievijas un Lietuvas tūristiem. Pagājušajā gadā Polijas tūristu īpatsvars TIC veidoja 8,52% no visiem ārvalstu, un 3,15% no visiem TIC apkalpotajiem tūristiem. Pavisam 2014.gadā TIC apkalpoti 43 284 iekšzemes un ārvalstu tūristi.

Izstāde „Lato 2014” noritēs līdz 6.aprīlim.

Sagatavoja:

Lolita Kozlovska

Daugavpils novada TIC

+371 65422818

info@visitdaugavpils.lv

www.visitdaugavpils.lv




Atpakaļ