Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

01-04-2014

Daugavpils būs ziedos no pavasara līdz rudenim


Daugavpils Pilsētplānošanas un būvniecības departamenta ainavu arhitekte Ilze Janpavle šā gada 28. martā apmeklēja Latvijas Ainavu arhitektūras biedrības (turpmāk – LAAB) organizēto kopsapulci un konferenci „Ainavas vērtības laikā un telpā”. Pasākums tika organizēts Bulduru Dārzkopības vidusskolas telpās Viestura prospektā 6, Jūrmalā.

Kopsapulces pirmajā daļā Ilze piedalījās dažādu jautājumu risināšanā un ņēma dalību balsojumā kā pilntiesīgs biedrs par vairākām aktuālām tēmām, kas skar nozari un nozares speciālistus.
Konferences prezentāciju daļā varēja uzzināt vairāk par Majoru kultūrvēsturisko mantojumu, kuru prezentēja Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības Rīgas reģionālās nodaļas valsts inspektore. Savukārt muzejrezervāra, parka vadošā pētniece no Maskavas Marina Flit stāstīja par to, kā Pavlovska parks ir attīstījies laikā un telpā un kādi līdzekļi un pasākumi ir jāveic, lai to uzturētu tādā līmenī, kāds tas ir šobrīd. LAAB goda biedrs ainavu arhitekte Gundega Lināre iepazīstināja ar Rīgas vēsturiskajiem parkiem, bet konferences noslēguma daļā sekoja nelielas prezentācijas par aktuāliem notikumiem nozarē un dalībnieki tika iepazīstināti ar objektiem un pasākumiem, kuri ir tapuši pagājušajos gados. Šajā pasākuma daļā mūsu ainavu arhitekte prezentēja Daugavpils apstādījumus un parādīja attēlos ziedu kompozīcijas dobēs un konstrukcijās dažādos gados un laikos, kā galveno uzsverot to, ka Daugavpils skaistākā rota cauri gadalaikiem ir ziedi- pavasarī tulpes, narcises un atraitnītnes, vasarā- krāšņas vasaras puķes, bet rudenī-ziemasteres Dalībnieki augsti novērtēja mūsu stādījumus un izrādīja vēlmi apskatīt Daugavpili jau šogad, lai paši savām acīm ieraudzītu ziedu radīto krāšņumu, kuru mūsu iedzīvotāji var baudīt ik gadu iestājoties pavasarim.

Bez tam konferences atklāšanas dalībnieki tika aicināti apmeklēt Bulduru Dārzkopības vidusskolas jaunās siltumnīcu telpas, kuras šobrīd ir modernākās mācību siltumnīcas Baltijā un ir aprīkotas ar dažādām mūsdienīgām tehnoloģijām, par kurām citu Latvijas dārzkopības siltumnīcu uzņēmumi var tikai domāt. Siltumnīcās ir izveidotas speciālas laistīšanas, mēslošanas, ēnošanas sistēmas, kuras tiek kontrolētas no speciāla vadības paneļa. Kā arī pasākuma laikā dalībniekiem bija iespēja apskatīt izstādi „Pirmās brīvvalsts laika arhitektūra Jūrmalā”

Prezentācija




Atpakaļ