Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

24-03-2014

„Daugavpils ūdens” piedāvāja mazajiem Latvijas lasītājiem pateikt „paldies” ūdenim


Sagaidot 22.martu, kad tiek atzīmēta Vispasaules ūdens resursu diena un Baltijas jūras diena, uzņēmums „Daugavpils ūdens” izsludināja bērnu žurnālā „Privetik!” brīnumdarim ūdenim veltīto literāro konkursu bērniem no visām Latvijas malām. Latvijas bērnu vēlmi aizdomāties par apkārtējo vidi un pateikt „paldies” ūdenim uzņēmums „Daugavpils ūdens” atbalsta jau otro gadu pēc kārtas.

Šogad, sagaidot pozitīvos svētkus, kas tiek atzīmēti kā Vispasaules ūdens resursu diena un Baltijas jūras diena, Latvijas bērnu iecienītie žurnāla „Privetik!” varoņi kaķēns Marsiks un sikspārnis Lora klausījās gudrā bruņurupuča Matildas stāstu par burvi ūdeni un saprata, cik daudz dažādu brīnumu var paveikt vienkāršs ūdens.

Saviem mazajiem lasītājiem „Privetik!” piedāvāja neparastu uzdevumu: izdomāt pasaku par ūdeni jebkādā tā stāvoklī – šķidrajā, cietajā, gāzveidīgajā. No uzdevuma, kas sākotnēji likās tik sarežģīts, sākumā apjuka pat vecāki. Bet mēs taču atceramies vēl no skolas programmas, ka ūdens ir spējīgs uz neticamām pārvērtībām. Tiklīdz uzdevuma atrisinājums tika atrasts, uz žurnāla redakciju sāka pienākt vēstules ar oriģinālām pasakām par rasu, miglu, sniegu, ūdenskritumu, upēm un jūrām. Neaprobežojoties ar uzdevuma nosacījumiem, mazie konkursanti pat sāka sacerēt dzejoļus par ikdienas brīnumiem, uz kuriem spējīgs ūdens.

„Tas palīdz mums tīriem kļūt, izmazgāt grīdas un veļu” – šādu mīklu sacerēja sešgadīgā Linda no Daugavpils. Bet Jana no Ozolniekiem pierakstīja par varavīksni: „Gaisma, ūdens un debesis dara brīnumus. Tiklīdz tie apvienojas, varam to apbrīnot!”

Kā jau jebkurā bērnu konkursā, bija ļoti grūti noteikt uzvarētājus. Sirsnīgie un centīgie, talantīgie un aktīvie lasītāji no Rīgas reģiona, Daugavpils, Krāslavas, Ludzas un daudzām citām mūsu valsts apdzīvotām vietām atsūtīja savu sveicienu ūdenim. Tāpēc, ņemot vērā konkursa nosacījumus, redakcija un uzņēmuma „Daugavpils ūdens” sabiedrisko attiecību speciāliste Olga Bumažņikova nolēma, ka balvas – izzinošās grāmatas par ūdeni, nozīmītes un pildspalvas ar „Daugavpils ūdens” simboliku kopā ar konkursa uzvarētāja apliecību saņems pieci uzvarētāji. Viņu vārdi tiks publicēti žurnāla „Privetik!” aprīļa numurā. Bez balvām nepaliks arī citi konkursanti, kuri, kā jau bija norunāts, iesūtīja savus darbus „Privetik” redakcijā līdz 20.martam. Bērni saņems „Daugavpils ūdens”  konkursa dalībnieka apliecību, pildspalvu un krāsojamo grāmatu ar dzejoļiem.

Lasītāji no Daugavpils varēs saņemt balvu žurnāla „Privetik!” redakcijā (Raiņa ielā 18) aprīlī, bērniem no citām Latvijas pilsētām balvas tiks piegādātas pa pastu.

Galina Ivanova, D-fakti.lv




Atpakaļ