Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

11-03-2014

Lokalizēti elektroapgādes traucējumi Daugavpilī


AS "Sadales tīkls" un AS „Latvijas elektriskie tīkli” nepilnas pusstundas laikā - plkst. 13:41 novērsa elektroapgādes traucējumus Daugavpilī 10kV (kilovolti) elektrotīklā.

 

Aptuveni 700 klientiem Daugavpils pilsētā pie Stropu ezera, kuru elektroapgāde tiek nodrošināta no apakšstacijas „Daugavpils” izejošās 20 kV elektrolīnijas, traucējumi pilnībā tika novērsti plkst.15:21.

 

Šodien plkst. 13:17 apakšstacijā „Daugavpils” tika reģistrēts tehnoloģisks atslēgums, kā rezultātā tika traucēta elektroapgāde aptuveni 10 000 klientu Strādnieku, Šaurā ielā, 18.novembra, Liepājas, Viršu, Poligona, Mazā medus un Medus ielas rajonā. Savukārt plkst. 13:20 atslēdzās vidējā sprieguma (20 kV) elektrolīnija šajā pašā Daugavpils apakšstacijā, kas ikdienā nodrošina elektroapgādi aptuveni 700 klientiem pie Stropu ezera.

 

AS "Sadales tīkls” un AS "Latvijas elektriskie tīkli" operatīvās izbraukumu brigādes, tiklīdz tika saņemti signāls par notikušo, nekavējoties uzsāka bojājuma lokalizēšanu, lai pēc iespējas ātrāk atjaunotu klientu elektroapgādi.

 

Nepilnu 30 minūšu laikā apakšstacijā „Daugavpils” tika atjaunots spriegums 10 kV (kilovolti) tīklā, līdz ar to tika atjaunota elektroenerģijas piegāde vairāk nekā 10 000 klientu Daugavpils pilsētā. Precīzi elektroapgādes traucējuma iemesli tiek skaidroti, bet operatīvā informācija liecina, ka traucējums radās transformatora atslēgšanās dēļ.

 

Aptuveni 700 klientiem pie Stropu ezera, kuru elektroapgāde tiek nodrošināta no 20 kV elektrolīnijas, elektroenerģijas piegādes traucējums tika novērsts un klientu elektroapgāde atjaunota plkst.15:21.

 

Paralēli elektroapgādes atjaunošanas darbam, AS "Sadales tīkls" speciālisti sazinājās ar Daugavpils pašvaldību, lai informētu par situāciju un traucējumu novēršanas gaitu.

Dialogs starp AS „Sadales tīkls” kā elektroenerģijas sadales pakalpojumu sniedzēju un pašvaldību, kas visprecīzāk zina savās administratīvajās teritorijās izvietotos objektus un infrastruktūru, ir nozīmīgs, īpaši situācijās, kas prasa ātru un konstruktīvu rīcību.

 

Ilze Rubene

AS "Sadales tīkls"

Preses sekretāre

Tālr. 67728818

ilze.rubene@sadalestikls.lv




Atpakaļ