Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

07-03-2014

Daugavpils Domē sveica izcilo kordiriģenti, Goda daugavpilieti Terēziju Broku


7. martā, Starptautiskās sieviešu dienas priekšvakarā Daugavpils Domē sumināja Terēziju Broku. Ne visi varēja būt klāt Gada balvas „Boņuks” pasniegšanas ceremonijā Rēzeknē, tāpēc ar šo nozīmīgo apbalvojumu sveica kordiriģenti šodien. Domē mākslinieci un pedagoģi uzņēma Domes priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis un 1. vietnieks Jānis Dukšinskis.

Terēzijas Brokas veikums latviešu un latgaliešu kultūrā novērtēts ar daudziem augstiem apbalvojumiem. Viņa ir Latvijas Nopelniem bagātā mākslas darbiniece , Latvijas Tautas skatuves māksliniece, Triju Zvaigžņu ordeņa virsniece, viņa ir arī Kultūras ministrijas balvas tautas mākslā un Spīdolas balvas, Lielās mūzikas balvas, Ministru kabineta goda diploma un balvas, titula "Goda daugavpiliete" īpašniece. Bet tieši „Boņuka” balvu Terēzija Broka uzskata par vienu no nozīmīgākajām.

Daugavpils Domes priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis sveicot Terēziju Borku skaisto pavasara svētku priekšvakarā uzsvēra, ka Terēzijas Brokas ieguldījums Latgaliešu kultūrā ir nenovērtējams, viņa ir sievišķības un latgaliešu patriotisma simbols. Liels  prieks, ka ar savām emocijām viņa dāsni dalās ar apkārtējiem. Un emociju šajā pasākumā bija ļoti daudz. Terēzija Broka pat necentās tās noturēt. Viņa no sirds pateicās visiem, kas ir apkārt, Latgalei un latgaliešiem. Viņa ir laimīga, ka ir Boņuka vienaudze un novadniece, jo Boņuks ir simbols izturībai, latgaļu sīkstumam un pieticībai.

Terēzija Broka ir laimīga, ka ir izaudzinājusi daudzas mākslinieku paaudzes, viņai ir daudz sekotāju un kora mākslas kopēju gan Latvijā, gan ārpus valsts robežām. Tāpēc īpašs gandarījums bija par viņas audzēknes Lūcijas Vaivodes kolektīva „Dzīsmīte” apsveikumu.

GALERIJA

Informāciju sagatavoja Domes preses sekretāre Līga Korsaka.




Atpakaļ