Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

20-02-2014

Vides aizsardzības un reģionālas attīstības ministrs Einārs Cilinskis atzinīgi novērtēja Daugavpils attīstības vīziju


VARAM ministrs Daugavpili apmeklēja 19. februārī. Viņa vizītes mērķis bija runāt par nākamo ES plānošanas reģionu, iespējām saņemt finansējumu pašvaldības projektiem un prioritātēm.

Ministrs tikās ar Daugavpils Domes deputātiem un iepazinās ar pilsētas attīstības projektiem.

Einārs Cilinskis uzskata, ka jādomā par projektiem, kas rada jaunas darba vietas. Tādi noteikti ir prioritāri. Svarīgākais ir uzņēmējdarbības un izglītības attīstība. Ir skaidri jāsaprot tās iespējas, ko dod katrs fonds, bet pašvaldībām ir jānosaka savas prioritātes.

Atbildot uz jautājumu par Latgali kā depresīvu reģionu ministrs skaidroja, ka līdzīgas problēmas ir arī citos reģionos, tāpēc Latgales naudu jāsadala visiem depresīviem reģioniem. Latgales programmai ir valstiska nozīme,  svarīgi to turpināt, uzskata ministrs.

 Einārs Cilinskis uzskata, ka jāatgriežas pie ieceres reģionos izvietot kādas valsts institūcijas. Tas ir iespējams. Viņš pieļāva, ka šiem mērķiem varētu izmantot Daugavpils cietoksni, kas varētu palīdzēt attīstīties šim nozīmīgajam objektam.

Runājot par Daugavpili, ministrs uzskata, ka pilsētai jāturpina attīstīties kā lielam rūpniecības centram. Bet ir arī iespējas tūrisma attīstībai. Katrai pašvaldībai ir skaidri jāredz sava vīzija. Daugavpils vīziju viņš atzinīgi novērtēja. 

Daugavpils pilsētas attīstības programmā „Mana pils- Daugavpils” par pilsētas vīziju noteikts- Daugavpils ir Austrumbaltijas zināšanu, ekonomikas lokomotīve un labsajūtas pilsēta. Tāpēc Daugavpils pašvaldība pastāvīgi strādā pie pilsētas infrastruktūras modernizācijas projektu realizācijas, uzņēmējdarbības un tūrisma jomas attīstības un jaunu investīciju piesaistes.

VARAM ministrs Einārs Cilinsksi par savu galveno uzdevumu uzskata ES fondu sadali un maksimālu sadarbību ar katru pašvaldību. Viņš izteica gatavību palīdzēt pašvaldībām un atbalstīt problēmu risināšanā, cieši sadarbojoties ar citām ministrijām.

 Fotogalerija

Informāciju sagatavoja Daugavpils Domes preses sekretāre L. Korsaka.




Atpakaļ